DS je open world a má malé zpoždění
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DS je open world a má malé zpoždění

DS je open world a má malé zpoždění

David Plecháček

David Plecháček

7. 3. 2019 12:11 6
Reklama

Jak jsou jindy Japonci přesní jako hodinky, tentokrát svou časovou preciznost nepotvrzují. I Hideo Kodžima obvykle bývá přesný a termíny kvůli němu není třeba měnit, s Death Stranding se ale krapet přepočítal. Při návštěvě pořadu rádia J-Wave potvrdil, že vývoj trvá o kousíček déle, než se původně předpokládalo.

Obecně se slavný japonský autor rozpovídal více, než je u něj zvykem. Definitivně potvrdil, že Death Stranding bude open-world hrou. Vzhledem k rozsahu celého díla tak některé prvky ještě potřebují trochu času, aby byly stoprocentně v pořádku. Sám Kodžima prohlásil, že svůj výtvor hraje den co den, a neustále přemýšlí, co by se ještě dalo vylepšit. Ostatně tak, jak je u Kodžimy zvykem.

Na dotaz moderátora Saje Ičikawi, jak je to s datem vydání, odvětil se slovy, že spousta studií vývoj protahuje a Kojima Productions není výjimkou. „Musíme dělat určité kompromisy. Pokud byste nepracovali profesionálně, měli byste tolik času, kolik byste chtěli. Pravdou ale také je, že nastavení deadlinů práci zefektivňuje, je potřeba pečlivě nastavit cíle a určit si priority. Sám jsem navíc typ člověka, který nepřestane, dokud nebude mít deadline, takže dělám maximum, abychom dosáhli v termínu toho, čeho chci. Jedna věc je ale přes to jistá. Death Stranding nevyjde do doby, dokud nedosáhne mého standardu.“

V obecné rovině se Kodžima taktéž nechal slyšet, že za naprosto klíčové považuje snad všechny myslitelné aspekty hry, od grafického a zvukového designu až po scénář a gameplay. „Když začínáte s vývojem, existuje jenom vaše myšlenka. Je potřeba, abyste ji správně předali celému týmu. Děláte totiž něco, co nikdy nikdo neviděl, takže jakékoliv nedorozumění může vyústit v to, že výsledek bude jiný, než jste si původně představovali,“ řekl. Zároveň dodal, že pro vývojáře je důležité, aby se nenechali ovlivnit názory hráčů.

Stále ale není zřejmé, kdy novinka vyjda. Někteří tvrdí, že ještě letos. Často se s rokem 2019 spojuje i The Last of Us Part II., nicméně vyvstává otázka, zda je pravděpodobné, že by vyšly spolu s Days Gone hned dva další exkluzivní tituly, nebo jen jeden z nich. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama