Další informace o kauze s tanečky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další informace o kauze s tanečky

Další informace o kauze s tanečky

Filip Švácha

Filip Švácha

11. 3. 2019 14:59 4
Reklama

Není to tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že Alfonso Ribeiro, jenž je jedním z lidí, kteří žalují Epic Games za krádež tanečků, neustál u amerického patentového úřadu svá autorská práva na svůj tanec The Carlton. To mohlo naznačit precedens pro ostatní žalující a také skutečnost, že tento soudní spor zatím pro Epic Games vypadá celkem dobře.

Následující zpráva by mohla napovídat, že tomu tak skutečně bude. Právnická firma Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP, která zastupuje Alfonsa Ribeira, 2 Millyho, Orange Shirt Kida a Backpack Kida, totiž stáhla veškerá obvinění. Došlo k tomu na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států amerických, který vyzdvihl, že pokud chceme někoho soudit za porušení autorských práv, musí být předmět takového sporu řádně registrován u patentového úřadu. Do této chvíle tak zatím učinili pouze Backpack Kid a Orange Shirt Kid, ale ti své tanečky zaregistrovali až po podání žaloby.

Jak se ale zdá, nemusí to nutně znamenat úplný konec rozepře. Pokud se jim totiž podaří registraci dokončit, mohou ve sporu pokračovat. Podle Nejvyššího soudu Spojených států amerických je totiž důležité mít registraci hotovou, ale nezáleží, jestli byla odmítnuta, či nikoliv. Jde tedy pouze o maličkost, která tento problém jen pozdrží. Podle vyjádření firmy, zastupující tvůrce tanečků, se po vyřešení všech potřebných záležitostí okolo patentování, chystají žalobu podat znovu. A co si myslíte vy? Jsou tvůrci tanečků v právu, nebo se podle vás chtějí jen svést na obřím úspěchu Fortnite? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama