Příběh LiS 2 se uzavře až v prosinci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příběh LiS 2 se uzavře až v prosinci

Příběh LiS 2 se uzavře až v prosinci

Marek Selinger

Marek Selinger

22. 3. 2019 09:51 2
Reklama

Pojďme si shrnout fakta. První epizoda Life is Strange 2 vyšla na konci září, ta druhá pak o čtyři měsíce později. Už tahle relativně dlouhá pauza některé fanoušky francouzského studia Dontnod Entertainment možná znervóznila. Bohužel dle jízdního řádu, který aktuálně uvolnili vývojáři, se situace nezlepší ani s příštími epizodami.

Ta třetí vyjde devátého května, což pokud se podíváme do kalendáře, ještě tak hrozné čekání neznamená. Nicméně předposlední část vyjde 22. srpna, aby se příběh bratrů Diazových uzavřel velkým finále 3. prosince. Ano, nepřepsali jsme se, vyvrcholení druhé série Life is Strange se dočkáme téměř po 15 měsících od jejího začátku.

K situaci se na konferenci GDC vyjádřili i zástupci studia: „Pracovat na této hře znamená více komplexnosti. Chceme, aby všechna rozhodnutí měla větší dopad, každou epizodu měníme zasazení, což vyžaduje spoustu práce. Základem je vše udělat kvalitně a pokud možno nic nepokazit. Snažíme se pracovat, co nejrychleji to jde, ale výsledek stále musí stát za to.“

Rozumíme, že vývojářům na úspěchu záleží, ale čekat na každou jednotlivou část 3-4 měsíce nám nepřijde v pořádku. Zvláště, když uvážíme, že autoři kvůli nemožnosti kupovat si jednotlivé epizody samostatně tlačí hráče do koupě celého season passu, jenž vyjde na 40 dolarů. Tudíž hráči zaplatí více než tisíc korun za produkt, který dostanou kompletní až po roce a čtvrt. Ještě jednou se budeme opakovat, chování studia i vydavatele Square Enix není dle nás úplně ideální. Pokud oba aktéři věděli, že vývoj zabere tolik času, měli se k hráčům zachovat férově a nabídnout jim zakoupení každé epizody jednotlivě, ne chtít po nich zaplatil celou sérii s tím, že konečného výsledku se dočkají až po takové době.

Co na situaci a vyjádření říkáte vy? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama