Vampyr prodal na milion kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vampyr prodal na milion kusů

Vampyr prodal na milion kusů

Marek Selinger

Marek Selinger

10. 4. 2019 08:29
Reklama

Upírské RPG Vampyr z června minulého roku nás hlavně zaujalo systémem dopadů našich rozhodnutí na hru. Dle naší volby, zdali toho či onoho obyvatele Londýna necháme žít, nebo z něj naopak vysajeme krev pro své vlastní dobro, se odvíjelo zakončení příběhu i celková obtížnost. Jako relativně povedený zpětně hodnotíme i soubojový systém či postavu hlavního hrdiny, doktora Jonathana Reida.

Po deseti měsících, kdy je Vampyr na trhu, se vývojáři ze studia Dontnod Entertainment společně s vydavatelem Focus Home Interactive společně podělili, jak se mu vlastně dařilo u hráčů samotných. Za toto období titul upoutal pozornost více než milionu hráčů, kteří si ho na všech platformách (PC, PS4, Xbox One a brzo i Nintendo Switch) pořídili. Na to, že Vampyr nebyl vyloženě masovou záležitostí, ani jeho průměrné hodnocení 70 bodů ze sta na Metacritic ho neřadí mezi ty nejlépe hodnocené tituly roku 2018, tak dosáhnout tohoto milníků není vůbec špatným výsledkem.

Krom toho jsme se dozvěděli, že vzájemná spolupráce společností bude pokračovat i na dalším projektu francouzského studia. Zástupci obou aktérů si navzájem pochvalovali vzájemnou kooperaci a potvrdili, že některá z dalších her Dontnod bude opět vydávána Focusem. Na jakékoliv podrobnější informace je samozřejmě ještě brzy, nicméně my bychom si pokračování Vampyra docela i přáli. Co vy, jak vám se líbil upírský příběh Jonathana Reida v době krátce po skončení první světové války? Podělte se s námi v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama