NHL 19 určilo vítěze letošního playoff
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NHL 19 určilo vítěze letošního playoff

NHL 19 určilo vítěze letošního playoff

David Plecháček

David Plecháček

11. 4. 2019 12:49 5
Reklama

Sice nejsme sportovní magazín, ale o letošním playoff v NHL už jste dnes slyšeli. Kromě rekapitulace nočních výsledků a informací, že vyhráli Blue Jackets, Islanders, Stars, Sharks a Blues, vám Marek prozradil, že NHL 19 míří do EA Access. U současného ročníku ještě zůstaneme. V EA Sports jej totiž spustili, vytvořili dvojice pro playoff jako ve skutečnosti a spustili simulaci, na jejímž základě hra vygenerovala vítěze.

Celému procesu samozřejmě předcházelo mnoho věcí. Verze, o níž mluvíme, například uchovávala záznamy a statistiky základní části, z nichž pro svůj výpočet vycházela. Možná vás tak nepřekvapí, že po rekordní sezóně pasovala do role hlavního favorita floridskou Tampu Bay Lightning, a klub vedený Stevenem Stamkosem a tažený Nikitou Kučerovem svou roli ve hře potvrdil.

I přes to, že v úvodním dějství trestuhodně Tampa prováhala vedení 3:0 nad Columbusem, si NHL 19 (potažmo EA) myslí, že v sérii tým z Amalie arény vyhraje. S Colombusem se ale nadře v sedmi zápasech. V konferenčním semifinále narazí na Boston, který předčí Toronto 4:2 na zápasy. To Toronto, které stejná hra před sezonou pasovala do role vítězů slavné soutěže. Na druhé straně konferenčního pavouka Islanders porazí tučňáky z Pittsburghu taktéž v sedmi zápasech a v semifinále vyzvou Washington, který vcelku bezproblémově přejde přes Carolinu s Petrem Mrázkem v brankovišti. Rozjetý tým z hlavní města projde s ještě větší lehkostí i přes Islanders a v konferenčním finále vyzve již zmíněnou Tampu. Výsledek této série je vám již zřejmě jasný.

To na západě největší favorit neobstojí. NHL 19 předpokládá, že Calgary nepostoupí přes laviny z Colorada a podlehne v šesti zápasech. Avalanche později vyzvou Vegas, které si údajně poradí se San Jose. Výsledek této série má být 4:1, a to i přes to, že dnes v noci San Jose svůj zápas vyhrálo. Vypadá to, že se Golden Knights vyhecují k velkému obratu, neboť vyhrají další osm zápasů v řadě a Coloradu tak nedají šanci.

Druhá polovina západní konference bude nabitější, Nashville si poradí s Dallasem 4:2, a v semifinále vyzve St. Louis, které porazí Winnipeg 4:3. To bude v duelu s Predators úspěšnější, s nímž opět sehraje sérii na sedm zápasů. No a podle NHL 19 dojdou „notičky“ až do finále, neboť přetlačí i Golden Knights. Finále s Tampou už ale ve svůj prospěch nezískají a na svůj první Stanley Cup si tak budou muset počkat.

A teď ta hlavní otázka – vsadili byste si podle této predikce, nebo máte jiné favority?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama