Take-Two stáhlo žalobu na Pinkertony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two stáhlo žalobu na Pinkertony

Take-Two stáhlo žalobu na Pinkertony

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 4. 2019 11:16 4
Reklama

Možná si ještě vzpomenete na kuriózní spor mezi Take-Two Interactive a agenturou Pinkerton, která v dnešní době patří švédské společnosti Securitas AB. Podle ní došlo ve hře Red Dead Redemption 2 k poškození obchodní značky společnosti. Take-Two a Rockstar Games na nic nečekali a na základě těchto nařčení společnost v lednu preventivně zažalovali. Po krátké odmlce se věci opět dávají do pohybu.

Novodobým Pinkrtonům vadilo, že Rockstar Games použili jejich jméno bez jakéhokoliv souhlasu, čímž mimo jiné přišli o nárok na honorář. Požadovali samozřejmě náhradu ušlého zisku. Právní oddělení Take-Two Interactive se tedy obrátilo na nezávislý soud, přičemž apelovalo, že užití jména Pinkrton je použito ve hře, která zdůrazňuje historickou přesnost, přestože vypráví fiktivní příběh. Národní detektivní agentura Pinkerton je zkrátka součást historie a její využití v Red Dead Redemption 2 neporušuje žádná práva a nikoho nepoškozuje.

Žalovaná strana si ještě postěžovala, že hra poškozuje reputaci moderní společnosti tím, že agenty vyobrazuje jako padouchy se sklonem k násilí. Hráče navíc nechává, aby je zabíjeli. Pak nastala delší pauza. Až do včerejšího dne. Objevil se totiž dokument, který poukazuje na skutečnost, že žaloba ze strany Take-Two byla dobrovolně stažena.

Take-Two and Rockstar vs. P... by on Scribd

Take-Two následně oslovil server The Verge kvůli dalším podrobnostem. Odpověď přišla záhy. Agentura Pinkrton se podle všeho vzdala veškerých nároků k Red Dead Redemption 2, přičemž Take-Two Interactive nebude pokračovat v soudní při. Vypadá to, že se zástupci obou společností nakonec dohodli mimosoudně. Pokus vyloudit z Take-Two peníze Pinkrtonům zřejmě nevyšel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama