Vláda v Nepálu zakázala PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vláda v Nepálu zakázala PUBG

Vláda v Nepálu zakázala PUBG

Filip Švácha

Filip Švácha

12. 4. 2019 15:47 7
Reklama

I přes to, že na světě existují miliony příznivců momentálně velmi populárního žánru battle royale, tak na druhé straně zase existuje velké množství jeho odpůrců, zkrátka těch, co tyto dvě slova nemohou ani slyšet. V některých případech jde i o politicky vysoce postavené osobnosti, nebo dokonce o celou vládu.

K battle royale, konkrétně ke hře Fortnite, se tak vyjádřil například Prince Harry, jemuž se vůbec nelíbí a nejraději by ji zakázal, protože jsou na ní její hráči až moc závislí a ničí rodiny. Pochopitelně je to jen jeho názor a v Anglii se v legislativě nic nezměnilo. Trošku jiná situace je ale v Nepálu, kde se daný problém rozhodli raději rovnou řešit. V podstatě z velmi podobných důvodů tam místní vláda zakázala další z velkých battle royale hitů PlayerUnknown's Battlegrounds.

„Zakázali jsme PUBG, protože děti a teenageři jsou na něm závislí,“ řekl k tomu Sandip Adhikari, zástupce ředitele vládní agentury pro regulaci Nepal Telecomunications Authority. Celá situace vznikla na popud nepálské vlády, která NTA nařídila, aby se na problém závislosti u PUBG podívala. I přes to, že na tomto území nevíme o žádných incidentech spojených s touto hrou, titul nemůžete stahovat, prodávat i hrát. Pravděpodobně byl trnem v oku spoustě rodičů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama