Sony proti přenášení postav v Destiny 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony proti přenášení postav v Destiny 2

Sony proti přenášení postav v Destiny 2

Filip Švácha

Filip Švácha

15. 4. 2019 12:34
Reklama

Je celkem všeobecně známo, že firma Sony nemá k cross-platform hraní příliš pozitivní vztah. Ono se není moc čemu divit, protože konzole PlayStation 4 se prodává víc než dobře, takže není velký důvod jít ostatním firmám na ruku. Sony nechce svoji základnu nijak štěpit. Navíc jejich hlavní konkurent Microsoft na druhou stranu hraní mezi odlišnými platformami dost podporuje a o to pochopitelnější je jejich opačný postoj.

S tím mají své zkušenosti i vývojáři z Bungie, kteří narazili v případě Destiny 2, to když chtěli, aby šlo přenášet postavy mezi PlayStationem 4 a PC. Bohužel Sony celou praktiku odmítlo s tím, že upřednostňují, když si značku Destiny hráči spojují hlavně s konzolí PlayStation 4. Informace pocházejí z podcastu Splitscreen od Kotaku, kde se k tématu vyjadřuje Jason Schreier.

Ten ještě zmiňuje, že sám neví, jestli to celé také není důsledkem nějaké dohody mezi Sony a Activisionem, ale ať to bylo jakkoliv, smlouva už dnes určitě neplatí, neboť Bungie se s Activisionem rozloučilo. Nebylo by divné, kdybychom se od nich v budoucnu něčeho podobného dočkali. I Sony v tomto směru postupně mění svoji politiku, to když umožnila cross-play u Fortnite, takže se možná podporu uvidíme i u jiných titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama