SNK odhaluje plány do budoucna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SNK odhaluje plány do budoucna

SNK odhaluje plány do budoucna

Martin Synek

Martin Synek

17. 4. 2019 08:50
Reklama

Japonská videoherní firma SNK oznámila, že v jejím dlouhodobém plánu je oživení zašlé slávy jejich konzolí NeoGeo. Ovšem to není to jediné, co jsme se dověděli. Včera totiž proběhl interní mítink firmy s investory v jihokorejském Soulu, odkud se na světlo světa dostalo nejedno oznámení.

V prvé řadě jsme se dozvěděli, že v plánu jsou dvě nové konzole, které jsou prozatím označeny coby NeoGeo2 a NeoGeo3. Hlavouny firmy k tomu dovedl ohromující zájem o loni vydanou retro konzolku NeoGeo Mini. Nové konzole by však neměly jít ve stopách Mini, ale spíše by měly navázat na úspěch jejich původní verze SNK NeoGeo. Mělo by jít o polootevřenou platformu, která v sobě spojí předinstalované hry v základu, ale bude zde také možnost si do konzole stáhnout i hry nové. O datu vydání však nepadlo ani slovo.

Další neméně důležitou zprávou je oznámení, že SNK od roku 2020 začne vydávat dvě hry ročně. Na tuto zprávu bychom mohli navázat i tím, že ve vývoji je nový díl dlouholeté arkádové série Metal Slug a také patnáctý číslovaný díl bojovky The King of Fighters. O Metal Slugu víme zatím pouze to, že je v přípravě a že by se mohl teoreticky objevit i na nové konzoli od SNK. Zdali půjde ve stopách svých 2D předchůdců není vůbec jisté. Spíše se přikláníme k názoru, že série bude přetvořena do jakési 2,5D záležitosti, jako tomu bylo u posledního The King of Fighters XIV nebo aktuálního Samurai Shodown.

The King of Fighters XV byl sice oznámen již v prosinci minulého roku, ale až nyní se objevily další detaily o hře samotné. Jistotou tedy je, že hru bude pohánět Unreal engine 4 namísto interního firemního enginu. Vývoj prý pokračuje zdárně a hra by se měla na pultech obchodů ukázat někdy v průběhu roku 2020 tak, jak bylo původně plánováno. Oznámeny však nebyly ani platformy, na kterých se nové hry ukážou. Na závěr se jen sluší napsat, že se firma pochlubila skvělými předprodeji hry Samurai Shodown (samozřejmě bez konkrétních čísel) a nám tedy nezbývá, než čekat a těšit se.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama