Respawn chce zlepšit komunikaci s hráči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Respawn chce zlepšit komunikaci s hráči

Respawn chce zlepšit komunikaci s hráči

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 4. 2019 09:39
Reklama

Battle royale akce Apex Legends zažila pohádkový start. Studio Respawn Entertainment svou novinkou překvapilo celý svět a uchvátilo desítky milionů hráčů, kteří se do hry okamžitě zamilovali. Po rychlém startu však výkon značně poklesl. S dalším obsahem už hráče tolik nenadchli, fanoušci by se rádi dozvěděli, kam se hra posune dál. Jenže studio ohledně dalšího vývoje dlouho nic konkrétního říct nechtělo.

Nervozita je namístě. Srovnejme si výkonnost studia třeba s Epic Games. Rozdíl je propastný. Tempo vydávání nových updatů k Fortnite je obdivuhodné. Navíc je o nich obecně známo, že se nezdráhají inspirovat u konkurence, což se stalo právě v případě Apex Legends, od něhož si vypůjčili třeba systém označování jednotlivých prvků ve hře. Přežije zkrátka ten, kdo se rychle přizpůsobí. V Epic Games jsou si toho moc dobře vědomi.

Mlčení nakonec prolomily stránky EA. V příspěvku se vyjadřuje výkonný producent hry Drew McCoy. Dle jeho slov rozhodně nepočítali s tím, že se relativně malému týmu podaří v prvním měsíci oslovit 50 milionů hráčů. Jedním dechem však dodává, že se za tu krátkou chvíli dopustili několika chyb. Objevily se přešlapy s updaty, s hráči nedostatečně komunikovali další plánovaný obsah do hry a špatně nastavili jejich očekávání. To by se nyní mělo změnit.

Do budoucna chtějí být svým příznivcům více otevření, v updatech se pak hodlají zaměřit na aktuální problémy, jako jsou komplikace na straně serverů způsobující výkonnostní problémy nebo problémy se zvukem. Prioritou je také boj proti podvodníkům, kteří kazí hru ostatním hráčům.

V červnu bychom se pak měli dozvědět nové informace o druhé sezóně. Apex Legends se totiž objeví na EA PLAY. McCoy také připomněl, že na hrách Apex Legends a Star Wars Jedi: Fallen Order pracují dva různé týmy. Ty jsou však na sobě nezávislé, k přesouvání vývojářů nedochází. Na závěr dodal, že kvůli Apex Legends se veškeré plány na další hry z univerza Titanfall odkládají na neurčito. Vypadá to, že se dalších titánů v brzké době nedočkáme. Battle royale má zkrátka přednost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama