Hráči v Česku nemohou hrát poker v RDR 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči v Česku nemohou hrát poker v RDR 2

Hráči v Česku nemohou hrát poker v RDR 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 5. 2019 09:30 9
Reklama

V posledním updatu do Red Dead Online se do hry přidal poker, který hráčům umožnil ve větším měřítku využít herní měnu, kterou není možné zakoupit pomocí reálných peněz. Pro hraní pokeru není možné využít ani zlato, které se sice může zakoupit pomocí reálných peněz, ve hře není možné jej konvertovat na herní peníze.

S pokerem ale nastal nečekaný problém. Hráči v určitých regionech nemohou zasednout ke stolu, a to ani na pozvání od kamaráda. Hráči si nejdříve mysleli, že jde o bug, po zhlédnutí redditu je ale jasné, že se jedná o cílený krok. Rockstar se rozhodl poker zablokovat v určitých zemích, kde je online gambing regulován zákony.

Rockstar se k tomuto problému vyjádřil i v emailu, který adresoval jednomu z hráčů. „Je nám to líto, ale musíme vás informovat o tom, že dostupnost pokeru v Red Dead Online je závislá na místních zákonech a regulacích a nemusí být přístupný všem hráčům. Ve zkratce, poker nebude dostupný v zemích, kde je gambling omezen nebo nelegální.“ Tento problém se týká i České republiky, jelikož i u nás je gambling regulován zákonem o hazardních hrách. I když se herní poker nemusí považovat za gambling, jelikož v něm hráči nemohou utrácet reálné peníze, je pro Rockstar jednodušší jej zablokovat, než si najímat právníky a zkoumat zákony všech zemí. Prozatím není známo, jestli se tato situace v budoucnu změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama