Patch pro BF V přináší výrazné změny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patch pro BF V přináší výrazné změny

Patch pro BF V přináší výrazné změny

Marek Selinger

Marek Selinger

23. 5. 2019 10:08
Reklama

Systém zvaný Attrition byl jednou z nejvýraznějších změn, který aktuální druhoválečný díl přinesl do série Battlefield. Spočíval v to, že se hráč musel na bojišti daleko více spoléhat na své kolegy ve zbrani, kteří by mu měli distribuovat lékárničky a munici. Nyní však studio DICE od této formulky částečné ustupuje.

Dnešní update totiž přináší možnost pasivního uzdravování. Pokud ve svém okolí najdete medika, jenž má v rukou zdravotnickou bednu (medic crate, tedy ne medic pouch), v okolí dvou metrů vás začne automaticky léčit. Nebudete tedy muset hledat onu bednu a fyzicky s ní interagovat, případně čekat na medika, který vám lékárničku (ne)hodí. Jedná se o výraznou změnu v hratelnosti, Battlefield V tak následuje předchozí díly, které pasivní uzdravování v nějaké formě obsahovaly. Tento princip zatím funguje pouze u mediků, nicméně dle autorů by se brzy mělo dostat i na třídu support a její povinnost doplňovat munici. My patch aktuálně stahujeme a jsme zvědaví, jak se ústup od Attrition systému projeví v praxi. Pokud by to znamenalo více mediků na bojišti, budeme změny kvitovat.

Novinek je však v aktualizaci obsaženo více. Do hry přibývá možnost manuálního vyklánění tak, jak to znají hráči Rainbow Siege: Siege nebo PUBG. Některé zbraně (P08 Carbine, Commando Carbine, M28 con Tromboncino, LS/26) se dočkaly drobných změn, zlepšena by měla být často kritizována viditelnost ostatních hráčů. Tři nové lokace – Watchtowers, Excavation Site a Blue Forest – zase obohatily mód Firestorm.

Květnový patch tak přináší relativně výrazné změny, my už se však těšíme na příští týden, kdy se po více než půl roce objeví zcela nová mapa. Konkrétně se jedná o lokaci Mercury zasazenou na Krétu. Navíc relativně brzy měl být odstraněn další neduh Battlefieldu V, tj. až absurdně nízký level cap. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama