Howard: „Fallout 76 nám poškodil reputaci“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Howard: „Fallout 76 nám poškodil reputaci“

Howard: „Fallout 76 nám poškodil reputaci“

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 6. 2019 11:00 31
Reklama

O neúspěchu Falloutu 76 toho již bylo napsáno víc než dost, mimo nešikovná PR vyjádření se nám však nikdy pořádně nedostalo žádného upřímného zhodnocení situace od lidí, kteří za hrou, svého času zdarma přibalovanou snad i ke kořenové zelenině, stojí.

Situaci se rozhodl změnit herní ředitel celého projektu, Todd Howard, který o vydání mluvil s IGN. Podle něj tento neúspěch poškodil reputaci Bethesdy i značky Fallout jako takové. „Věděli jsme, že nás po cestě čeká spousta překážek. Byl to těžký vývoj, spousta nových systémů. Spousta lidí nám dávala najevo, že od nás vlastně vůbec nechtějí takovou hru, ale chtěli jsme být tím, kdo zkouší nové věci.“

„Velmi obtížný vývoj se pak projevil i na obrazovkách. Věděli jsme, že lidé od nás na takové hry nejsou zvyklí a že nás čeká porce kritiky. Většina z ní ale byla oprávněná.“ Howard dále sám přiznává, že ani sami vývojáři neočekávali vysoké známky na Metacriticu. Troufáme si však tvrdit, že ani on sám nečekal skóre tak nízká. Považte – PlayStation verze je nejvýše se skóre 53, následuje 52 na počítačích a konečně verze pro Xbox One, která skončila dokonce o stupínek pod padesátkou.

Navzdory tomu však Howard dodává, že tým za nápadem, udělat Fallout hru založenou na online multiplayeru, nadále stojí. Očekává, že se Fallout 76 časem zlepší podobně jako předchozí MMO od Bethesdy, The Elder Scrolls Online, které se po taktéž nepovedeném startu stalo jedním z nejhranějších titulů žánru.

Jeden z nejikoničtějších herních vývojářů současnosti si dále posteskl nad tím, že hra nestrávila delší dobu v testovací fázi, což víceméně koresponduje s pocity nespokojených hráčů. Na blížící se E3 nás však v souvislosti s Falloutem 76 mají čekat velké novinky, budeme se tedy těšit, zdali se hře dostane nová porce obsahu, oprav nebo dokonce přechod na free-to-play model.

Co by podle vás Bethesda mohla na E3 oznámit, aby Fallout 76 vstal z popela? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama