Za Shenmue 3 se budou vracet peníze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za Shenmue 3 se budou vracet peníze

Za Shenmue 3 se budou vracet peníze

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 7. 2019 08:36 13
Reklama

V posledních týdnech se zvedla velká kontroverze ohledně přesunu hry Shenmue 3 na Epic Games Store. Tento titul původně vznikl díky Kickstarterové kampani, kde vývojáři slibovali umístění na platformu Steam. Studio Ys Net se ale spojilo s vydavatelem Deep Silver a společně přesunuli Shenmue 3 na Epic Games Store.

To je sice velmi zvláštní krok, zejména když celou hru financovala komunita, mnohem horším rozhodnutím bylo ale to, že Ys Net nebude svým backerům refundovat žádné peníze. Fanouškům se to samozřejmě nelíbilo a proti studiu se tak trochu vzbouřilo. Na to nakonec vývojáři reagovali tak, že pokud někdo z podporovatelů nebude chtít hru hrát na EGS, dostane refund.

Později situaci okomentoval i Tim Sweeney s tím, že všechny refundy bude platit Epic Games. Je to z toho důvodu, aby se Ys Net nekrátily peníze, které by jinak šli na vývoj hry. A tak se to prý stane i s ostatními tituly, které budou podporovány skrz crowdfundingové stránky. „Jakmile se hry v budoucnu stanou exkluzivními pro Epic, a předtím nabízely crowdfundingové odměny na jiných PC obchodech, buď se s kolegy (ostatními obchody) domluvíme, nebo zajistíme vrácení peněz“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama