Tvůrci PUBG hovoří o anti-cheat obraně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci PUBG hovoří o anti-cheat obraně

Tvůrci PUBG hovoří o anti-cheat obraně

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

15. 7. 2019 11:25
Reklama

I přes veškeré další problémy, se kterými se vývojáři dnešních multiplayerových her v rámci svého řemesla musí dennodenně potýkat, je vypořádávání se s cheatery jedním z těch vůbec nejpalčivějších a zároveň nejméně příjemných. Nakonec, kdo by ve své hře chtěl snášet jedince, kteří svým chováním neustále narušují pravidla hry.  Tím zároveň nejen kazí zážitek všem ostatním hráčům, ale odrazují i další případné zájemce. Vzhledem k citlivosti jakou obrana proti tomuto jednání pro jednotlivé firmy představuje, tak pouze velice zřídka nakoukneme za oponu, abychom zjistili, jaké ochranné metody konkrétní firmy využívají. Vývojáři PUBG se však rozhodli toto nastalé dogma porušit a o tuto interní informaci se s námi v rámci videa částečně podělili.

Již předem je nutné říci, že vývojáři se v rámci svého videa vyjadřují o použitých metodách a technologiích velice vágně a pouze v rovině náznaků. A rozhodně se není čemu divit. PUBG i přes jistý úpadek, způsobený odlivem k Fortnitu, stále představuje jednu z nejhranějších multiplayerových akcí dnešní doby. To zapříčiňuje, že se vývojáři musí denně potýkat s nesčetně velkým množstvím problémů spojených s cheatery. A to ať už se jedná o skutečné případy či jde o pouhý planý poplach. Pokud by tedy vývojáři poskytli konkrétnější údaje, útočníci by jich mohli velice snadno zneužít pro další nežádoucí činnost.

Vyjma standardních hardwarových banů a neustálé práce na programech, které analyzují hráčské chování, se tak dozvídáme o umělé inteligenci, jejímž úkolem je mimo jiné i urychlit proces prověřování všech hráči nahlášených případů porušení herních pravidel. Zmíněné postupy jsou dále doprovázeny i neustálým vylepšováním šifrování samotného kódu hry, čímž je pro případné útočníky značně těžší vytvořit nový škodlivý software. Co by někoho mohlo překvapit je fakt, že nad rámec virtuálního vypořádání s podvodníky spolupracuje PUBG Corporation i s mezinárodními partnery. Cílem zmíněné spolupráce je vyhledat a následně zatknout distributory ilegálních hacků. Své ovoce spolupráce přinesla již v dubnu minulého roku, kdy se povedlo takto vyhledat a zatknout 15 jedinců, kteří byli následně pokutování ve výši 5.1 milionu dolarů. Je tedy vidět, že vývojáři nenechávají nic náhodě a snaží se bránit všemi dostupnými prostředky, což se ze strany poctivých hráčů nedá než chválit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama