Patent prozradil detaily o nové verzi PSVR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patent prozradil detaily o nové verzi PSVR

Patent prozradil detaily o nové verzi PSVR

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 7. 2019 08:43 1
Reklama

Na konci května jsme se dozvěděli, že se Sony nechystá uvést další verzi virtuální reality hned při premiéře nové konzole. Důvod je poměrně jednoduchý – pro zákazníky by šlo o příliš velkou finanční zátěž. Nějaký čas po uvedení konzole tedy poslouží aktuální headset. To však neznamená, že se na další verzi PS VR nepracuje. K ní se nyní objevily čerstvé detaily.

Podobu vylepšených brýlí nedávno naznačilo hned několik patentů. Prozradily například, že headset by měl být bezdrátový, napájený vestavěnou baterií, jejíž výdrž by se měla pohybovat kolem pěti hodin. Brýle by měly podporovat rozlišení 2 560 x 1 440 pixelů s obnovovací frekvencí 120 herzů, mluvilo se také o technologii eye-tracking.

Poslední patent byl zveřejněn 11. července a přináší další zajímavé detaily. Novinkou by měly být senzory umístěné na brýlích, díky nimž bude zařízení schopné detekovat přesnou polohu a náklon hlavy. Objevila se také zmínka o tzv. Foveated Rendering. Tato funkce v podstatě zvyšuje úroveň detailů v místě, kam uživatel aktuálně hledí, zatímco snižuje rozlišení v okolí. Právě zde se využije technologie eye-tracking. Toto řešení by mělo zaručit stabilní frame rate a celkově lepší zážitek.

Stále není jasné, kdy bude nová verze k dispozici, již nyní se ale mluví o její ceně. Ta by se údajně měla pohybovat kolem 250 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama