GreedFall představuje profilaci postavy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GreedFall představuje profilaci postavy

GreedFall představuje profilaci postavy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 7. 2019 11:08
Reklama

Ve studiu Spiders se momentálně dějí velké věci. Včera jsme se prostřednictvím tiskové zprávy dozvěděli, že byl francouzský tým odkoupen společností Bigben Interactive. Pro studio a jeho zaměstnance jde bezesporu o historický milník. Vývojáři se však nesmí nechat příliš rozptylovat. Datum vydání chystaného fantasy RPG GreedFall se totiž nezadržitelně blíží.

O něm se rozhodli hráčům povyprávět prostřednictvím série videí. Zatímco první se zaměřovalo na představení hry a jejího světa, to následující v první řadě představuje možnosti ohledně profilace postavy. Už úvodní proces tvorby nechá hráčům volnou ruku, každý si může postavu přizpůsobit k obrazu svému.

Pro vývojáře bylo důležité, aby se ve hře objevilo několik různých frakcí. Každá z nich má vlastní motivace, filozofii, tajemství a důležité postavy. Během interakce s konkrétními postavami má hráč několik možností, jak se k nim zachovat, což může mít jisté následky. Koho podpořit? K jaké frakci se přidat? Právě tato rozhodnutí ovlivní vyznění celého příběhu.

V další části videa jsou představeny možnosti, jak následně profilovat postavu. K dispozici by měly být poměrně košaté stromy dovedností doplněné o specializace. Hráči si tak mohou zvolit dovednosti, které vyhovují jejich hernímu stylu. Mohou si kupříkladu zvolit cestu tichého zabijáka, jemuž se zajisté bude hodit schopnost potřít čepel své zbraně smrtícím jedem. Dovedností by mělo být dostatek, aby si každý mohl najít vlastní cestu. Zbraní je ve hře samozřejmě také hromada, potěší i dobový šatník, jehož podoba se odvíjí od příslušnosti ke konkrétní frakci. A pokud by si snad někdo nevybral, může si zkusit vyrobit vlastní zbroj.

GreedFall vychází pod hlavičkou Focus Home Interactive. Nadějné RPG by mohlo být příjemným překvapením, úspěch by francouzskému vydavateli zajisté udělal velkou radost. O to víc pak ale zamrzí, že si ambiciózní studio nechal utéct ke konkurenci. Hra vychází 10. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama