Control se v nové ukázce nedrží zpátky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control se v nové ukázce nedrží zpátky

Control se v nové ukázce nedrží zpátky

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

29. 7. 2019 14:35 1
Reklama

Autoři z Remedy již stačili oslavně vyhlásit u připravovaného Controlu status Gold, ale i přes množství již uvolněných trailerů a necelého měsíce do vydání stále předvádí, že nemají v nejmenším úmyslu nechat natěšené fanoušky ani na chvíli vychladnout. V novém story traileru tak můžeme nasát zase o něco více z oné podivné, ale zároveň hutné atmosféry, která nás už zanedlouho dočista obklopí. A my tak pravděpodobně máme před sebou jednu z posledních šancí připravit se na onen dramatický zážitek předtím, než oficiálně započne.

A jestli se dá něco o nové ukázce s určitostí prohlásit, pak je to to, že se Control rozhodně nezalekne podivností. Z toho, co můžete níže vidět, možná až nabudete dojmu, že tu dost možná máme případného kandidáta, jež by se eventuelně mohl alespoň přiblížit Kojimovu Death Strandingu a šílenostem, které obsahuje. Zaměřme se ale nyní na samotnou ukázku. Ta je od ostatních poměrně odlišná a to hned v několika aspektech. Hlavního vypravěče tvoří totiž nejmenovaná a dosud prakticky neviděná mužská postava, která se s námi chce podělit o něco málo ze svého prazvláštního snu, který se nás týká. V rámci svého monologu nás mimo jiné seznamuje i s nadpřirozenou Entitou zvanou The Hiss, se kterou se dříve či později budeme muset vypořádat a která bude hrát integrální roli v celém příběhu.

Popravdě, pokud se i zbytek hry ponese v podobném psychedelickém nádechu a dokáže po celou dobu udržet ono pověstné příběhové napětí, půjde s trochou štěstí i o uchazeče na překvapení roku. Ale to bychom výrazně předbíhali a na podobná prohlášení bude ještě dostatek času později. Zkrátka a dobře, Control vypadá v každé z dalších ukázek lépe a lépe. A to ať už mluvíme o brilantním zvukovém podkresu, nápadité grafické stylizaci, efektech či vtíravé a všudypřítomné atmosféře, jež přímo vytéká z monitoru pokaždé, kdy jsme svědky nových záběrů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama