Prodeje PS4 překonaly hranici 100 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje PS4 překonaly hranici 100 milionů

Prodeje PS4 překonaly hranici 100 milionů

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

30. 7. 2019 11:45 8
Reklama

Doba od prvního PlayStationu sice již značně pokročila, ale značka jako taková neztratila pro hráče nic ze svého tehdejšího švihu ani neodolatelné přitažlivosti. Dokonce se dá již s naprostou jistotou prohlásit, že současný PlayStation 4 je tím vůbec nejúspěšnějším PlayStationem vůbec. Ba co víc, jedná se zároveň i o konzoli, která jako jedna z mála pokořila onen památný mezník sta milionů prodaných kusů.

Dle posledních informací, které se vztahovaly k tehdy poslednímu kvartálu, mělo Sony na svém kontě již více než 96,8 milionů prodejů. Nově zveřejněná finanční zpráva pak hovoří o dalších 3.2 milionech prodaných PS4 za období letošního dubna a června, čímž se PlayStation 4 efektivně přehoupnul přes onu pověstnou hranici.

Může se tak zcela právoplatně zařadit mezi ty nejprodávanější herní konzole všech dob a stanout tak vedle velikánů formátu Nintenda Wii, nebo dokonce svého mladšího bratříčka v podobě PS2. Současně si pro sebe podle Daniela Ahmeda, předního analytika firmy Nico Partners, získal i výsostné postavení, jakožto konzole, která zmíněných sta milionů dosáhla nejrychleji v dějinách herního průmyslu. Pro zajímavost, jednalo se o neuvěřitelných 5 let a 7 měsíců, které uplynuly od doby, co PS4 poprvé vstoupil na trh. Což pouze poukazuje na skutečnost, že strategie kvalitních a žádaných exkluzivit se Sony více než vyplácí. A dá se proto asi očekávat, že Sony s tímto trendem hodlá vkročit i do příští generace, která se nám kvapem blíží.

A i když lze asi s jistotou očekávat postupný útlum zájmu, s tím jak se bude další generace přibližovat, své nesmazatelné místo v historii si PS4 již vysloužila. Nyní nás ale jistě všechny zajímá, s čímže přijde příští PlayStation. A zda-li se mu povede vykročit ze stínu svého veleúspěšného předchůdce či zůstane jeho nezměrným úspěchem nakonec zastíněn. Na to si však budeme muset ještě pěkných pár let počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama