The Outer Worlds nabídne permadeath
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Outer Worlds nabídne permadeath

The Outer Worlds nabídne permadeath

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

5. 8. 2019 15:50 2
Reklama

O víkendu se na svět zrodila zpráva, že mimo standardních tří obtížností (Story, Normal, Hard) dostaneme v The Outer Worldsmožnost využít i nesmlouvávého režimu zvaného Supernova, ve kterém hrozí ostatním postavám permadeath.

Jak již z názvu asi odvodíte, nepůjde zrovna o procházku růžovým sadem. Nejblíže by se dal tento režim přirovnat k surivival modu ze čtvrtého Falloutu. Nejenže tak budete nuceni snášet daleko tvrdší rány od svých nepřátel, kterým zároveň budete uštědřovat nižší poškození, ale přichází i mnohem citelnější změny. Supernova totiž přijde s takovými omezeními jako je management jídla a pití, což představuje prvek, který si spíše spojujeme s nejrůznějšími survival tituly. Ale zde zábava nekončí.

V průběhu hraní budete muset brát ohled i na hladinu své únavy. Jestliže totiž  dosáhne kritické úrovně, budete vystaveni negativním efektům na vaši postavu. Abyste se jim vyhnuli, budete nuceni vyhledat příhodné místo k noclehu, avšak pouze unitř budov. A aby toho nebylo málo, v bezpečí nebudou ani vaši druhové ve zbrani. I ti totiž mohou při volbě této obtížnosti permanentně zemřít, což s sebou nepochybně ponese i jisté dlouhodobé následky. Nakonec, autoři se netajili tím, že v The Outer Worlds může zemřít každý.

Tím však přítomné útrapy Supernovy nekončí. Taktéž můžete vesele zapomenout na možnost využívat fast travelu, jak se vám zlíbí. Jedinou možností, jak totiž tento systém cestování využít, bude transportovat se k vámi vlastněné lodi, což je zároveň jediné místo, kde můžete manuálně ukládat. A že se spolehnete na autosavy? Nenechte se vysmát. I na to autoři mysleli, a proto jejich počet drasticky omezili. Třešinkou na konec je pak samozřejmě i nemožnost se do obtížnosti po jejím snížení opětovně vrátit. Vypadá to, že Supernova bude skutečně tím prvkem, který oddělí zrno od plev.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama