Vývojáři Man of Medan popisují kooperaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Man of Medan popisují kooperaci

Vývojáři Man of Medan popisují kooperaci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 8. 2019 08:08 1
Reklama

První díl antologie The Dark Pictures vychází již koncem tohoto měsíce. Autoři populárního Until Dawn nedávno překvapili oznámením nových herních režimů, jejichž implementace by mohla posunout zážitek zase o kus dál. Zásadní novinkou je především možnost projít si celou hrou ve společnosti dalšího hráče.

Vývojáři ze studia Supermassive Games přispěchali s dalším deníčkem. Pojednává především o režimu Shared Story, který je navržen pro dva hráče. Oba se v jednu chvíli mohou nacházet v jedné místnosti, společně prozkoumávat nalezené předměty a spekulovat, co se vlastně děje. Přijdou ale také chvíle, kdy se jejich cesty rozdělí. Příkladem může být scéna s potápěním. Zatímco jeden z hráčů zjišťuje, co se děje pod hladinou, druhý zůstává na palubě lodi. Oba přitom zažívají jiné situace, v nichž musí učinit důležité volby.

Jejich následky nicméně ve výsledku ovlivní oba účastníky zájezdu. Některá rozhodnutí jsou téměř nepodstatná, jiná mohou otevřít nové scény, případně ublížit jiné postavě. Vtip je v tom, že hráč ví o situacích, kdy se kolega rozhoduje, nevidí však konkrétní možnosti. Nezbývá, než si domyslet, co se parťákovi zrovna honí hlavou.

Sami vývojáři říkají, že dělat důležitá rozhodnutí v přítomnosti dalšího hráče je skvělý zážitek. Dokonce vyjádřili překvapení, že ještě nikdo nic takového nevytvořil. Epizoda Man of Medan nabídne také režim Movie Night – gaučový multiplayer, v němž se může zapojit až pět hráčů. Hra vychází 30. srpna na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama