Dirt Rally 2.0 si na PC můžete zahrát ve VR
i Zdroj: Codemasters / EA
Novinka Dirt Rally 2.0 si na PC můžete zahrát ve VR

Dirt Rally 2.0 si na PC můžete zahrát ve VR

David Plecháček

David Plecháček

9. 8. 2019 10:49
Reklama

Virtuální realita má své kouzlo specificky ve hrách, které vám mohou zprostředkovat zážitek, na nějž by smrtelník nedosáhl (a nebo by riskoval život). Takže od začátku si stojíme za tím, že v něm krásně vyniknou vesmírné nebo letecké simulátory, ale i závody, které splňují spíše druhé kritérium. Jezdit rallye sice asi někde nějak můžete... jen je to krajně nebezpečné. A proto tu jsou hry. Třeba Dirt Rally 2.0.

Druhé Dirt Rally vyšlo už před několika měsíci, konkrétně na konci února, ale o svůj klenot se vývojáři z Codies stále náležitě starají. Jejich nejnovějším dárečkem ovšem nejsou další RZ ani ukrutně rychlé stroje, ale právě podpora virtuální reality, která hru posune ještě výrazně kupředu. Nebo alespoň pro někoho, pro lidi, kteří nemají kinetózu, a především pro hráče, kteří mají PC.

Pro tuto chvíli zapomeňte na podporu PS VR, Dirt Rally 2.0 si ve VR zahrajete jen ve virtuální realitě na počítačích. Hra se vám aktualizuje na Steamu, ale v případě, že vlastníte Oculus Rift, tak je dostupná i ve verzi pro Oculus Store. Pokud si hru pořídíte právě tam, dostanete pět speciálních potisků vašich vozidel.

„Po VR verzi volala už od vydání celá naše komunita. Máme tudíž ohromnou radost, že tuto novinku přináší do PC verze. Ukázalo se, že pro spoustu našich hráčů je virtuální realita jediným způsobem, jak si takovou hru užít, a novinka jim to umožní jako nic před tím,“ říká Ross Gowing, ředitel vývoje hry v anglickém studiu. Je právě tohle ta verze, kterou byste si chtěli zahrát? Uvidíme, zda rallye do budoucna zůstane jedinou hrou, která se updatu dočká. I takové F1 by stály za hřích...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama