IW nepovažuje CoD: MW za hru o politice
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka IW nepovažuje CoD: MW za hru o politice

IW nepovažuje CoD: MW za hru o politice

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

9. 8. 2019 15:00 3
Reklama

Již předchozí díly série CoD jasně ukázaly, že se vývojáři rozhodně nebojí zabřednout do palčivých problémů současné i minulé doby. Jako příklad lze jmenovat nechvalně proslulou misi z ruského letiště v druhém Modern Warfare. Infinity Ward si ale i nadále stojí za tím, že jejich hry i přesto nejsou politické. Nebo alespoň ne tak docela.

Vyjádření na toto téma poskytla v rozhovoru s Game Informerem dvojice vývojářů Jacob Minkoff a Taylor Kurosaki, kteří oba pracují na chystaném Modern Warfare. „Dotýkáme s v našich hrách geopolitické situace moderního světa? To si pište, protože to je hlavním tématem Modern Warfare. Vyprávíme ale příběh, který má co dočinění s konkrétními vládami jakýchkoliv zemí, které zobrazujeme? Ne. A pokud byste se tedy zeptali: "Je Trump ve hře?" Odpovědí bude, že není. “

Dále oba zmínění pokračují tím, že spíše než o vypodobnění jednotlivých stran konfliktu jako "ty dobré a ty špatné" chtějí vývojáři nabídnout odlišné perspektivy pohledu. Výsledkem má být to, že po dohrání hry se má hráč cítit, že plně chápe důvody všech zúčastněných konfliktu, i když s nimi nemusí na osobní rovině plně souhlasit. Nutno říct, že se jedná o opravdu tenkou linii a je tedy otázkou, nakolik se vývojářům povede vyhnout případným diskuzím o politické korektnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama