Remake FFVII má originál značně rozšířit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake FFVII má originál značně rozšířit

Remake FFVII má originál značně rozšířit

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 8. 2019 09:05
Reklama

Roky práce, gigantický rozpočet a neutuchající snaha vývojářů ze Square Enix se nakonec zasloužily o to, že sedmý regulérní zářez do série Final Fantasy je dodnes považován mnohými za vrchol série a titul, jenž redefinoval žánr JRPG. Je tedy pochopitelné, že Remake vzbuzuje nemalá očekávání, a každého tak zajímá, nakolik věrně se podaří původní zážitek zreprodukovat. Jak se ale ukazuje, to nejspíše ani není finálním cílem.

Abyste nás nepochopili špatně, jistěže jde v prvé řadě o zachycení podstaty původní hry, ale nad rámec toho má remake nabízet celou řadu přidaných hodnot. Alespoň tak předělávku komentuje jeden z jejích producentů, Yoshinori Kitase.

„To, o co nám jde, je ponořit se do této ikonické klasiky mnohem hlouběji, jít ještě dále jak ve zpracování světa, tak v zachycení charakterů. Nesnažíme se o pouhou předělávku, která by byla jedna ku jedné s originálem nebo remasterovat původní hru. Cílem je jít mnohem dále než originál, a vyprávět tak příběh s mnohem větší hloubkou, přičemž vytváříme i mnohem modernější a svěží titul.

S využitím nové technologie a celé řady věcí, které jsme neměli dostupné v roce 1997, kdy jsme vydali první díl, můžeme klást mnohem větší důraz na vykreslení postav, jejich pocitů i příběhových momentů. Skutečně se nám tak nabízí šance zobrazit postavy mnohem expresivněji, a navýšit tak míru, s jakou vás příběh i samotná hra pohltí,“ okomentoval remake a jeho vztah k originálu Kitase.

Final Fantasy 7 z uvolněných záběrů vypadá kvalitou zpracování v porovnání s originálem téměř k nepoznání, a skutečně tak dostává faktu, že jde o plnohodnotný remake a nikoli remaster. Co se týče obsahové části, zde se už objevily jisté pochyby, jelikož první plánovaná "epizoda" remaku má zachycovat pouze oblast Midgardu, která tvořila (ne)patrnou část původní hry. Je tedy nasnadě se ptát, kdy se dočkáme zbytku a zda skutečně půjde o tak citelné rozšíření oproti originálu, jak tvrdí Kitase.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama