Update Controlu zlepšuje stabilitu hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update Controlu zlepšuje stabilitu hry

Update Controlu zlepšuje stabilitu hry

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

14. 9. 2019 09:43
Reklama

Jsou tomu necelé tři týdny, co se na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One objevila akční adventura studia Remedy Entertainment s názvem Control. Přestože přijetí hry jako takové bylo veskrze pozitivní, technická stránka byla jednoznačně její největší slabinou. A právě to se autoři pokusili napravit v patchi, který už je momentálně dostupný na PlayStationu a brzy dorazí i na ostatní platformy.

Update povyšující hru na verzi 1.03 přináší především vylepšení plynulosti vykreslovaných snímků, kde se na základním PlayStationu v kritických momentech propadal framerate až k deseti fps. Podle rozboru Digital Foundry došlo v těchto situacích k výraznému zlepšení, přesto si hra stále svých 30 fps udržet nedokáže. Na základním PlayStationu, který byl, co se optimalizace týče, nejhorší konzolí, už byste se pod dvacet snímků za vteřinu dostat neměli.

Verze pro PlayStation 4 Pro sice za tou pro Xbox One X lehce zaostávala, tak výraznými problémy jako obě základní konzole však netrpěla. Tam, kde se framerate propadal ke 20 fps, se po updatu pohybuje spíše kolem 25 snímků za vteřinu, což je opět celkem výrazné zlepšení.

Celkově vzato není Control ani v tuto chvílí v ideální kondici, přesto tu máme relativně krátce po vydání podstatně stravitelnější verzi, která může přesvědčit všechny, kteří kvůli technickému stavu hry váhali nad jejím pořízením. Pokud jste totiž ochotní nekonzistentní stabilitě hry trochu ustoupit, čeká vás mimořádný zážitek, jak se ostatně můžete dočíst v naší recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama