Popularita Minecraftu je stále ohromná
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Popularita Minecraftu je stále ohromná

Popularita Minecraftu je stále ohromná

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

16. 9. 2019 09:56 12
Reklama

O popularitě Minecraftu asi netřeba sáhodlouze debatovat. Indie titul od studia Mojang se již krátce po svém uvedení na trh těšil takové popularitě, že i lidé mimo herní komunitu byli s jeho kostičkovým světem brzy obeznámeni. I dnes, dlouhé roky po svém vydání, je Minecraft stále více než oblíbený, a to dokonce do té míry, že ho každý měsíc hraje více jak 112 milionů hráčů.

O toto nepředstavitelné číslo se podělila Helen Chiang, jež v týmu zastává vedoucí pozici. Jako důvod, proč si Minecraft i navzdory svému věku a početné konkurenci vede stále dobře je prý fakt, že jde zkrátka o titul, ke kterému se hráči vždy vrátí. Za vším prý stojí skutečnost, že v Minecraftu - podobně jako v Legu - mohou hráči z ničeho vytvořit něco, přičemž to něco může být mnohdy opravdu úžasné.

S tvrzením Chiang se nedá hádat. Důvodů, proč hru znovu navštívit je ostatně mnoho - velká znovuhratelnost, nenáročná hratelnost, široké spektrum modifikací a samozřejmě i neustálá podpora ze strany vývojářů. Obsahu a novinek je zkrátka spousta, přičemž tou aktuálně největší je oznámení plánované podpory ray tracingu, od které si vývojáři slibují značné zkrášlení hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama