V DS je osud některých NPC ve vašich rukou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V DS je osud některých NPC ve vašich rukou

V DS je osud některých NPC ve vašich rukou

David Plecháček

David Plecháček

7. 10. 2019 15:11
Reklama

Připomínat, že je Death Stranding za dveřmi, asi není nutné. V posledních dnech si pozornost sice uzurpují jiné herní pecky, jmenovitě The Last of Us nebo naposledy třeba PC verze Red Dead Redemptionu 2, novinka od Hidea Kodžimy stále budí zvědavost, kterou ukojí až recenze. S novým týdnem jsme se ale dozvěděli zase o trochu více. Tentokrát o postavách, které potkáte.

Viděli jsme jich v rámci trailerů hned několik. Zdá se, že některé z nich budete moci přímo ovlivnit, a dost možná rozhodnout o jejich osudu. Kodžima minulý týden navštívil Moskvu a na své návštěvě se rozmluvil o jedné z vedlejších postav: „Jedna taková žije hluboko pod zemí. Ten člověk je nemocný a potřebuje medicínu, kterou mu Sam může donést.“ Vzhledem k tomu, že se jedná o úvod hry, bude to dokonce vaše povinnost – co bude pak, je ale na vás.

Můžete mu je dát, můžete mu dát jiné věci, můžete poslouchat jeho příběhy... ale především časem půjdete se Samem Bridgesem dál, a bude jen na vás, jestli se někdy vrátíte a budete vaše navázané spojení udržovat, nebo ne. „Pokud se k němu nebudete vracet, v ten moment zemře.“ Kodžima tak vysvětluje důležitost takových spojení, která Sam navazuje. „Vážně věříme, že tato důležitost spojení mezi lidmi – jak je formujete, jak se vyvinou – se časem ukáže a bude hráče bavit a bude pro ně zajímavá,“ řekl.

Jinými slovy tak Kodžima odhaluje další rámec toho, co obnáší být poslíčkem ve světě Death Stranding. Sam Bridges nebude mít svou úlohu jednoduchou, ale i přes nové informace stále není zřejmé, co se za tím vším vlastně skrývá. To bychom se ale opakovali. Zjistíme to 8. listopadu, až hra na PlayStationu 4 vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama