Druhé Uncharted slaví 10 let od vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Druhé Uncharted slaví 10 let od vydání

Druhé Uncharted slaví 10 let od vydání

Marek Selinger

Marek Selinger

14. 10. 2019 09:58 6
Reklama

Také se vám občas zdá, že ten čas nějak hrozně letí? My jsme na tom úplně stejně zvláště v momentech, kdy si uvědomíme, že od vydání nějakého titulu uběhl již určitý čas. To přesně se nyní děje s Uncharted 2: Among Thieves, které včera oslavilo 10 let od původního vydání na PlayStationu 3.

Právě 13. října 2009 se na pulty obchodu dostalo pokračování příběhu zlodějíčka Nathana Drakea, který se po svém prvním dobrodružství z před dvou let opět vrátil na scénu. Druhé Uncharted bylo přesně tím povedeným pokračováním, jaké si pod tímto pojmenováním představujeme. Ucelenější, dotaženější a v neposlední řadě i vtipnější. Nathan tentokrát spolupracoval se svým mentorem Victorem Sullivanem, nejednoznačně chovající se Chloe Frazer i svojí spřízněnou duší Elenou na objevení bájné Šambaly. V cestě jim samozřejmě stál hlavní záporák Zoran Lazarević i celý zástup řadových nepřátel. Opět došlo na kombinaci skákacích pasážích, přestřelek i logických rébusů, které ve výsledku tvořily perfektní koktejl, jenž ocenili jak novináři, tak hráči. Na serveru Metacritic si Uncharted 2 drží neuvěřitelně vysoké hodnocení 96 bodů ze sta, fanoušci si zase pořídili na šest milionů kopií.

Nesmíme ani zapomínat na to, že na podzim 2015 jsme se dočkali uvedení celé původní trilogie i na PlayStationu 4, tudíž pokud jste příběhy Nathana Drakea ještě nehráli, případně si je toužíte zopakovat, máte tak šanci učinit ve zmodernizované grafice. I po letech se jedná o vynikající zážitek. My nejvíce vzpomínáme už na úvodní část se zničeným vlakem, celou sekvenci, která tomuto předcházela nebo závěrečný boss fight, jenž nám dal ve své době dost zabrat. A v poslední řadě také na úvodní znělku. Jaké jsou vaše vzpomínky na Uncharted 2: Among Thieves?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama