PS5 verze Final Fantasy XIV je ve vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 verze Final Fantasy XIV je ve vývoji

PS5 verze Final Fantasy XIV je ve vývoji

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2019 09:31
Reklama

Další generace konzolí začíná neodbytně klepat na dveře. Pomalu přibývá projektů, které přiznaně míří na nadcházející PlayStation 5 a nepojmenovaný Xbox. Jedním z nich je i úspěšné MMORPG Final Fantasy XIV. Producent Naoki Jošida to oznámil na setkání s fanoušky Square Enix v Londýně.

Není se čemu divit. Například v reportu z druhého finančního kvartálu letošního roku lze vyčíst, že se MMO divize Square Enixu bohatě vyplácí (pravděpodobně jen na PC vydělává více než mobilní hry společnosti). Final Fantasy XIV tvoří absolutní většinu obratu i zisku této divize. Dle odhadu webu MMOs.com má Final Fantasy XIV zhruba 1,1 milionu předplatitelů a k zisku přispívají i prodeje rozšíření (naposledy datadisku Shadowbringers).

Okolnosti ohlášení byly přinejmenším zvláštní. Jošida rozdával fanouškům během londýnské akce různé dárečky, hlavní cenou byla právě podepsaná kopie Final Fantasy XIV: Shadowbringers pro PS4. Vzápětí se ale nechal slyšet, že doufá, že příští rok při stejné příležitosti rozdá verzi pro PS5, protože “se na ní intenzivně pracuje”.

V současnosti je titul dostupný na PC a PS4. Pravděpodobně se připravuje i Xbox One verze.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama