Devkit PS5 je údajně výkonnější než Scarlett
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Devkit PS5 je údajně výkonnější než Scarlett

Devkit PS5 je údajně výkonnější než Scarlett

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 11. 2019 09:52 14
Reklama

Příští rok touto dobou se již budou ve skladech obchodů povalovat krabice ukrývající další generaci konzolí. Microsoft si chce tentokrát dát záležet, nehodlá udělat stejnou chybu, jako během launche aktuální generace. Výkon by se tedy od konkurence příliš odlišovat neměl, pro cenu to platí také. Spekulace nicméně naznačují, že jsou rozdíly patrné už nyní.

Informace se objevila na fóru ResetEra, přispěchal s ní uživatel Kleegamefan. V posledních několika týdnech přinášel zprávy o následovnících PlayStation 4 a Xbox One poměrně často. Podle něj je PlayStation 5 z hlediska výkonu o něco napřed. Nutno však podotknout, že se stále bavíme o devkitech.

„Momentálně je výkon PS5 lepší. Věřím, že je to kvůli tomu, že je vývoj softwaru a hardwaru PS5 v pokročilejším stádiu. Očekávám, že Scarlett rozdíl dožene ve chvíli, kdy vyjde pokročilejší verze devkitu a softwaru,” stojí v příspěvku. Kleegamefan také vyjádřil myšlenku, že je Microsoft silnější v oblasti softwaru. Podle něj je schopen zajistit, aby hry běžely lépe i v případě, že bude konzole disponovat horším hardwarem.

Hardwarová výbava by v současnosti mohla být finální, je nepravděpodobné, že by v tomto ohledu došlo k zásadním změnám. Microsoft má však stále dostatek času na finální optimalizaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama