Naznačen nahrávací čas TLOU II na PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Naznačen nahrávací čas TLOU II na PS5

Naznačen nahrávací čas TLOU II na PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 12. 2019 13:03 6
Reklama

Jedním z hlavních taháků další generace konzolí je bezesporu přítomnost SSD disku. Sony i Microsoft si od něj slibují především zkrácení nahrávacích časů, dá se očekávat, že půjde o jednu z hlavních marketingových zbraní. Ve finále bude ale záležet především na samotných vývojářích, jak potenciál využijí.

Například Mika Vekhala z Remedy Enterteinemet v této souvislosti poznamenal, že k eliminaci nahrávacích obrazovek vůbec dojít nemusí, protože si vývojáři dovolí doručit mnohem větší světy. Optimističtější je v tomto ohledu Kurt Margenau ze studia Naughty Dog. Na Twitteru totiž reagoval na diskuzi o nahrávacích obrazovkách. Ve svém příspěvku vystřelil provokativní otázku: „Co je to nahrávací obrazovka?”

Přestože komentář nemá zásadní výpovědní hodnotu, může naznačovat, že v Naughty Dog nemají žádný problém zkrátit nahrávání v Last of Us Part II na naprosté minimum. Nahrávací časy konzole PlayStation 5 už byly demonstrovány v květnu. Jako pokusný králík tehdy posloužil Spider-Man od Insomniac Games. Konzole zvládla hru načíst za necelou vteřinu. Na PlayStation 4 Pro bylo naměřeno přes osm vteřin.

Zatímco The Last of Us Part II vychází 29. května příštího roku, na PlayStation 5 si bohužel počkáme až do příštích Vánoc. Většina hráčů na Ellie a Joela zřejmě nebude chtít čekat o půl roku déle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama