Seriál probudil zájem o herního Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Seriál probudil zájem o herního Zaklínače

Seriál probudil zájem o herního Zaklínače

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2019 07:48 19
Reklama

Se zajímavou, ale nepříliš překvapivou zprávou přišel server Playtracker.net. Dle dostupných dat zažila hra Zaklínač 3 v poslední době masivní boom hráčů. Pochopitelně vlivem zveřejnění seriálu Zaklínač na streamovací službě Netflix. Konkrétně na Steamu hrálo hru v jeden moment přes 48 tisíc hráčů, což je nejvíce od poloviny roku 2016, kdy studio CD Projekt vydalo poslední DLC O víně a krvi.

Masivní nárůst se ale netýká jen Steamu, vrací se i hráči na Xbox One a PlayStation 4. Tyto platformy navíc nabízí nad rámec PC zajímavou informaci, hra je na nich totiž dostupná v původní, čisté, a v GOTY verzi se vším rozšiřujícím obsahem. Více aktivních hráčů ale vykazovala ta původní. Vzhledem k v současnosti výrazně příznivější ceně kompletní edice lze usoudit, že se k hraní spíše vracejí fanoušci, kteří Zaklínače 3 nakupovali v době po vydání a chtějí si velké dobrodružství připomenout.

Celkem se tak prý do hry v průběhu prosince podívalo přes milion hráčů napříč platformami. 

Zajímavé bude také sledovat, jak seriál ovlivní popularitu knižní předlohy, komplexnější data je ale pochopitelně zcestné kompletovat před koncem roku a v případě knižního trhu to nebude příliš jednoduché.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama