Low Roar se před DS vůbec nedařilo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Low Roar se před DS vůbec nedařilo

Low Roar se před DS vůbec nedařilo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 1. 2020 08:15 4
Reklama

Jedním z nejdůležitějších prvků loňského hitu Death Stranding je hudba. Licencovaný soundtrack dokresluje Samovo putování po zpustošené Americe a dodává specifický ráz tísnivé atmosféře. Zároveň ale posloužila svým autorům, nejprotěžovanější kapela Low Roar totiž před oznámením Death Stranding příliš úspěšná nebyla. Frontman Ryan Karazija se o tom rozpovídal v rozhovoru pro server VG247.

Post-rockovému uskupení Low Roar předcházel jeho projekt Audrye Sessions, který se se skladbou Turn Me Off podíval do jednoho z datadisků k The Sims 3. Americký hudební experimentátor se však po nepříliš úspěšných domácích pokusech přesunul do Islandského Reykjavíku. Tam na tvorbu Low Roar, v obchodě s hudebními CD, náhodou narazil designér Hideo Kodžima.

V té době Karazija spíše živořil, dle svých slov probíhala většina nahrávání v jeho kuchyni pomocí notebooku. Zvrat přišel až s e-mailem od Sony, který sliboval “konkrétní množství peněz za použití skladby I’ll Keep Coming. Odmítali nám ale sdělit, k čemu vlastně tuto skladbu využijí”. Karazija přiznává, že byl se svým alternativním projektem finančně “v pytli”, takže nabídku přijal. Už s vydáním prvního traileru na E3 v roce 2016 popularita kapely masivně vzrostla. 13. prosince loňského roku odehrála koncert i v pražském klubu Café V lese.

Paradoxně si prý kapela dosud nenašla čas na hraní hry samotné. Je zaneprázdněna plánováním a hraním koncertů. Jedinými souvisejícími kratochvílemi tak dosud byly dvě večeře s Hideem Kodžimou. “Je to skvělý člověk,” uzavírá příběh Karazija.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama