RDR 2 se na Steamu dařilo lépe než na EGS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR 2 se na Steamu dařilo lépe než na EGS

RDR 2 se na Steamu dařilo lépe než na EGS

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 1. 2020 08:18 12
Reklama

Oficiální oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 fanoušky tvorby studia Rockstar Games velmi potěšilo. Hra vyšla v listopadu exkluzivně na Epic Games Store, dostupná byla také přes Rockstar Games Launcher. V prosinci se pak objevila na Steamu. Jaký měla tato strategie dopad na čísla z prodejů?

V této souvislosti občas zaznívalo, že je druhý díl oblíbené kovbojky natolik očekávaný, že je vlastně úplně jedno, na které platformě vyjde. Dle této úvahy by Rockstar v podstatě mohl hru uvolnit pouze přes svůj launcher, zákazníci by si k ní cestu našli. Podle posledních údajů o prodejích je ale zřejmé, že přítomnost hry na oblíbené platformě je pro hráče velmi důležitý faktor.

Společnost SuperData již v minulosti přinesla údaje o prodejích digitálních kopií přes Epic Games Store. Za první měsíc se jich podařilo prodat 408 tisíc. Jen pro srovnání – Borderlads 3 se za první měsíc prodalo více než čtyřikrát tolik. Čísla se pak navýšila s příchodem Steamu. V prosinci se vyšplhala na milion prodaných kusů. Nutno podotknout, že vydání na Steamu bylo avizováno předem, řada hráčů, kteří tuto platformu preferují, přetrpěla měsíc čekání, než aby hru zakoupila jinde.

V průběhu týdne se také na všech platformách srovnal obsah hry, PlayStation 4 verze již není napřed. Na PC přibyly kosmetické předměty, Xbox One verze zase obdržela foto režim, mapy k pokladům a další příběhový obsah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama