Project Resistance není kanonický, říká Capcom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project Resistance není kanonický, říká Capcom

Project Resistance není kanonický, říká Capcom

David Plecháček

David Plecháček

28. 1. 2020 09:24
Reklama

Ačkoliv se nejprve zdálo, že Project Resistance bude další odbočkou v sérii Resident Evil po vzoru dílů typu Umbrella Corps, nakonec je situace krapet odlišná. Jak již víme, novinka bude součástí remaku třetího dílu. Nabízí se ale otázka, budou tedy události nového režimu kanonické? Podle Capcomu nikoliv.

Samotný Capcom Project Resistance označuje jako „zábavný online zážitek s vazbami na univerzum Resident Evil“, což samo o sobě hovoří za vše. Tuto myšlenku rozvíjí Peter Fabiano, producent Resident Evilu 3, v rozhovoru pro oficiální PlayStation Magazine. V něm doslova říká, že vzhledem k asymetrické povaze hry čtyř proti jednomu bylo nemožné naroubovat události do časové linie tak, abychom ji mohli považovat za nedílnou součást světa Resident Evil.

„Možná si vzpomenete, že v Japonsku měl třetí Resident Evil podtitul Last Escape. Obě naše hry obsahují postavy, které utíkají někam nebo před něčím, takže tematicky v tomto smyslu (Project Resistance) do tohoto světa zapadá,“ říká pro OPM. Navíc studio lákala výzva vytvořit další online hru zasazenou do univerza Resident Evil, a tak dostal tým od Capcomu zelenou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama