Ceny DICE Awards opanovala husa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ceny DICE Awards opanovala husa

Ceny DICE Awards opanovala husa

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 2. 2020 12:20 4
Reklama

Australské nezávislé studio House House si se svým překvapivým opeřeným megahitem připsalo další velký úspěch. Titul Untitled Goose Game totiž vyhrál hned několik cen, v čele s oceněním pro nejlepší hru loňského roku. Uspěl tak v konkurenci špičkové AAA produkce, jmenovitě Death Stranding, Control, Disco Elysium a Outer Wilds.

Ocenění DICE uděluje Akademie interaktivního umění a vědy na svém každoročním summitu v Las Vegas, letos šlo již o 23. ročník akce. Obvykle ale největší ceny dostávají tituly s obrovským rozpočtem a produkčními hodnotami, v posledních letech si nejvyšší ocenění hry roku odnesl Fallout 4, Overwatch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild nebo God of War. V této společnosti působí malý experiment s neposednou husou jako zjevení. Podobný úspěch naposledy slavilo studio Thatgamecompany s uměleckým zjevem Journey před osmi lety.

Zároveň si tvůrci z House House odnesli cenu za největší úspěch na poli nezávislé tvorby a nejúspěšnějšího hrdinu (pochopitelně ikonickou husu). 

Z hlediska kvantity jsou ale vítězi finští Remedy Entertainment. Jejich akční adventuru Control ocenila akademie čtyřmi tituly v kategoriích akčních her, herní režie, designu a hudby. Ocenění za technický a zvukový design si pak užívá Kojima Productions za kvality Death Stranding.

Kompletní výsledky všech kategorií najdete na oficiálním webu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama