Metru se na Steamu daří, obzvlášť v Číně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metru se na Steamu daří, obzvlášť v Číně

Metru se na Steamu daří, obzvlášť v Číně

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2020 12:18 5
Reklama

Metro Exodus oslavilo před pár dny první narozeniny. Známá série se vydala trochu odlišným směrem, než na jaký jsme byli dosud zvyklí, ale odvaha autorů z 4A Games nakonec přinesla úspěch v podobě vysokých známek a i slušných prodejů. V prvním roce byla hra dostupná kromě konzolí jen na Epic Games Store, a nyní se konečně prodává i na Steamu – jak se tam hře i po roce daří?

Přiznejme si, že Metro Exodus trochu zapadlo. Je to dáno zčásti tím, že hra vyšla zkraje jarní sezony, ale ani po vydání se o hře příliš nemluvilo. V srpnu autoři vydali rozšíření The Two Colonels s příběhem plukovníka Chlebnikova, nyní vychází druhé rozšíření Sam's Story, ale ani to hře nepřineslo nějakou závratnou pozornost. Kdo ví, třeba je Metro Exodus pověstnou tichou vodou, která ale sebejistě mele okolní břehy, protože stejně bychom mohli konstatovat i situaci na Steamu.

Domluvená exkluzivita na EGS spoustu hráčů přiměla k tomu, aby počkali na opožděné vydání na jejich oblíbenější platformě. Za prvních pět dní si jich ke hře našlo cestu 200 tisíc. A to není vůbec špatná vizitka. Ostatně stejně o tom mluvili zástupci mateřské společnosti Deep Silver, firmy Embracer Group, když komentovali výsledky za uplynulý kvartál.

„Jsem rád, když vidím, že se hře daří dobře a už teď prodala přes 200 tisíc kopií. Bylo pro nás navíc překvapením, že si hra vedla dobře i v jedné velké asijské zemi, v té největší,“ řekl Lars Wingefors, výkonný ředitel společnosti. Vzhledem k zasazení hry se nabízí největší stát světa Rusko, ale Wingefors spíše odkazoval k Číně. Právě čínští hráči totiž výrazně přispívají prodejům na Steamu, a jejich počet jen roste. Nyní z toho těží i Metro Exodus.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama