Pro FUT zápas rozhodl "náhodný los"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pro FUT zápas rozhodl "náhodný los"

Pro FUT zápas rozhodl "náhodný los"

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2020 15:23 1
Reklama

Uplynulý víkend přinesl spoustu strastí hráčům i provozovatelům populárního virtuálního fotbalu FIFA. A dokázal, že se vážné technické problémy netýkají jen řadových uživatelů, ale i profesionálních hráčů. Dva z nich totiž museli svůj vzájemný zápas v rámci kvalifikace do pátého kola FUT Champions Cup suplovat primitivním “zápasem” v klasické hře kámen, nůžky, papír.

Na vině byly nefunkční servery, které zapříčinily, že se hráči Shaun Galea (Red Bull) a Hasan Eker (na vlastní pěst)  ani na druhý pokus nespojili. Dle oficiálních pravidel EA se při opakované chybě při připojení profesionálním hráčům (oběma) automaticky započítá prohra, aby nemohli podobných chyb hráči jakkoliv zneužívat. Eker nakonec virtuální “duel” ovládl poměrem 3:1.

Do věci se okamžitě vložil oficiální tým poskytující podporu licencovanému profesionálnímu hraní FIFA. Ani jeden z hráčů nakonec do další fáze turnaje nepostoupil, zmíněná podpora však upozorňuje na to, že chybami provázený zápas ke konečné prohře přímo nevedl a oba profíci dále hráli několik klasických zápasů s jinými hráči, bez jakýchkoliv technických potíží.

Web IGN ale poukazuje na to, že to nebyl jediný problém, který přímo ovlivinil profesionální turnaje. Hráč virtuální odnože LA Galaxy Giuseppe Guastella přišel o místo v severoamerické kvalifikaci vlivem jasného gólu v penaltovém rozstřelu, který hra nepochopitelně započítala jako střelu vedle. Na první pohled úsměvná chyba by samozřejmě naštvala v jakékoliv situaci, natožpak v takto důležitém zápase na profesionální úrovni.

Společnost EA se kvůli technickým problémům rozhodla prodloužit víkendovou ligu o dnešních 24 hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama