Nejen TLoU2, ale odkládá se i Iron Man
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejen TLoU2, ale odkládá se i Iron Man

Nejen TLoU2, ale odkládá se i Iron Man

David Plecháček

David Plecháček

3. 4. 2020 09:14
Reklama

Ačkoliv včera obletěla celý svět zpráva o tom, že Sony odkládá své The Last of Us: Part II, není to jediná hra, která nevyjde v plánovaném termínu. Není pochyb o tom, že se Naughty Dog dodatečný čas hodí, podle různých zdrojů se ale zdá, že studio přeci jen stíhalo. Faktu, že za odkladem mohou problémy s případnou logistikou, navíc dopomáhá i odložení další hry, tentokrát jednoho z největších nových titulů pro PSVR.

Jestliže jste se těšili na novinku Marvel's Iron Man VR, ani ta nevyjde v dohledné době. I studio Camouflaj, které pro Sony PSVR exkluzivní titul vyvíjí, by zřejmě stíhalo, i proto, že hra už jednou termín vydání změnila, krize spojená s probíhající pandemií koronaviru SARS-CoV-2 ale může za to, že by Sony logisticky zřejmě nestačilo vydat hru tak, jak se na ní sluší a patří.

Ostatně o tom hovoří i oficiální zpráva od Sony: „SIE (Sony Interactive Entertainment) udělalo složité rozhodnutí odložit Tha Last of Us: Part II a Marvel's Iron Man VR. Globální krize nám kvůli stížené logistice zamezuje poskytnout oběma hrám takový launch, jaký si naši hráči zaslouží,“ stojí na Twitteru.

Titul měl původně vyjít 28. února, posléze byl přesunut na 15. května, aby mohli vývojáři udělat takový zážitek, který bude odpovídat očekávání hráčům. Kdy se však do obleku Tonyho Starka dostaneme tentokrát není zřejmé. Stejně jako v případě The Last of Us se titul odkládá na neurčito.

Odmyslíme-li se od dvou velkých her od Sony, je otázka, co tento odklad znamená pro celý průmysl. Je totiž evidentní, že nemoc COVID-19 postihuje i ten, ačkoliv prakticky všichni zástupci všech společností tvrdí opak. Odklady dalších her odmítá například CD Projekt, v úvahu nepřichází ani pro Microsoft, který – stejně jako Sony – má úlohu stíženou ještě v tom, že na konec roku chystá novou generaci konzolí. Vážně není ani její vydání v ohrožení?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama