V NHL 20 na Twitchi se utkají superhvězdy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V NHL 20 na Twitchi se utkají superhvězdy

V NHL 20 na Twitchi se utkají superhvězdy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 4. 2020 11:07 1
Reklama

Wayne Gretzky a Alexandr Ovečkin se pro dobrou věc střetnou na virtuálním kluzišti NHL 20. V rámci speciálního turnaje nazvaného “The Great One vs. The Great Eight Showcase” na oficiálním Twitchi klubu Washingtonu Capitals změří síly ve formátu dvou vítězných zápasů. Zároveň vyzvou diváky, aby přispěli na fondy bojující proti následkům epidemie koronaviru.

Atraktivitu události samozřejmě dodává popularita obou hráčů. Oba patří k statisticky nejúspěšnějším hokejistům všech dob, v případě veterána Gretzkyho se pak často hovoří o vůbec nejlepším hráči, který kdy nastoupil na led soutěže NHL. Na kontě má celou řadu kariérních i sezónních rekordů. Současná ruská superhvězda Ovečkin zase postupně dobývá nejvyšší příčky žebříčku gólových střelců (v současnosti mu na 8. místě chybí dva góly na vyrovnání sedmého Mikea Gartnera).

V NHL 20 na Twitchi se utkají superhvězdy
i Zdroj: Hrej.cz

S nápadem překvapivě přišel Gretzky, prý po shlédnutí Instagramového vida, kde právě ruský útočník hraje NHL 20 se svým synem. Do turnaje ale ani jeden z hráčů nevstoupí sám, Ovečkina doprovodí esportovec John “JohnWayne” Casagranda (stříbrný medailista z NHL World Gaming Championship 2019) a po Gretzkyho boku nastoupí jeho devatenáctiletý syn Tristan.

Legendární Kanaďan uznává, že oba hokejisté mnohem lépe zvládají skutečnou hru, než její virtuální odnož, upozorňuje ale na to, že jde o zábavu a dobročinný účel. „Jde spíše o možnost pomoci lidem, kteří nemají takové štěstí, a aby si naši fanoušci užili noc, kdy budeme dělat něco, co nám vůbec nejde,“ sdělil deníku Washington Post.

Turnaj proběhne ve čtvrtek 23. dubna ve 2 hodiny ráno našeho času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama