Horizon Zero Dawn má být trilogií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon Zero Dawn má být trilogií

Horizon Zero Dawn má být trilogií

David Plecháček

David Plecháček

27. 4. 2020 06:46
Reklama

Že se z úspěšných her, kde to alespoň trochu dává smysl, stanou série, je i v rámci videoher běžnou záležitostí. Právě proto už roky nepochybujeme o tom, že se na naše obrazovky vrátí Aloy z Horizonu Zero Dawn. Podle zdrojů magazínu Video Games Chronicles se tak stane ještě dvakrát, vývojáři ze studia Guerrilla totiž plánují trilogii.

VGC nás v minulosti opakovaně přesvědčilo, že pokud dojde na spolehlivost vlastních zdrojů, málokterý magazín se s ním může měřit. Zprávy o třech dílech Horizonu navíc údajně pocházejí z většího počtu na sobě nezávislých informátorů, a tak není důvod o aktuálních plánech pochybovat.

Zároveň se ukazuje, že Guerrilla Games mělo podobné plány ještě před tím, než vyšla původní hra. Oficiální zelenou ale autoři obdrželi až skvěle přijatém prvním díle. Na tomto rozhodnutí tak zřejmě nemělo vliv jmenování bývalého šéfa studia, Hermena Hulsta, do čela Sony Worldwide Studios.

Vývoj druhého dílu údajně začal krátce po vydání toho prvního, čili někdy na přelomu jara a léta 2017. Původně se dokonce počítalo s tím, že novinka stihne své vydání ještě na PlayStationu 4, nakonec ale studio zacílilo na příští generaci konzolí. Hra má svého předchůdce předčít jak ve velikosti světa, tak i ve svobodě, kterou nabízí.

Ve futuristicky, až post-apokalyptickém světě ale bude leccos jinak. Předně, Guerrilla údajně hodlá implementovat možnost kooperace. Není nicméně zřejmé, jestli bude dostupná pro hlavní příběh nebo jestli půjde o oddělený režim. Ještě větší zmatek přináší informace, že vývojáři v jednu chvíli plánovali vydat stand-alone „demo“, možná ukázku, chcete-li, která by byla založená právě jen čistě na kooperaci. Progres by se poté přenesl i do plné hry, Zero Dawn 2. Jak ale VGC říká, není zřejmé, jestli jsou tyto plány stále na stole.

Jestli vám něco podobného přijde skoro až za hranicí senzace, informace zase tak šílená není v tom smyslu, že kooperace měla být součástí už prvního dílu. Z těchto plánů ale nakonec sešlo, aby se vývojáři mohli plně soustředit na zážitek pro jednoho hráče. Ještě než ale cokoliv z těchto plánů uvidíme, vyjde PC verze. Stane se tak letos v létě, pokud nedojde k nějakému odkladu.

Je otázkou, jestli může být Zero Dawn 2 launchovou hrou PlayStationu 5. Příliš času by vývojáři na vývoj neměli. Na druhou stranu, stejně tak se spekuluje nad tím, jestli launchovou hrou nebude další Spider-Man od studia Insomniac Games, a jeho první díl vyšel ještě o rok později. Třeba se ale ukáže, že oba dva tituly jsou ještě v nedohlednu a nejprve nás čeká něco úplně jiného. Spekulací totiž bylo víc – další taková opět míří na studio Insomniac a hovoří o novém dílu ze série Ratchet & Clank.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama