TLOU2 zatím nevyjde v arabských zemích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka TLOU2 zatím nevyjde v arabských zemích

TLOU2 zatím nevyjde v arabských zemích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2020 13:41 20
Reklama

Regionální zákazy her nejsou ničím neobvyklým, tentokrát k nim však došlo v zemích, kde to není úplně obvyklé. V Saudské Arábii a Spojených arabských emirátech (státech, kde obvykle hry bez problémů vycházejí) totiž bez bližšího vysvětlení zmizelo The Last of Us: Part 2 z lokálních mutací PlayStation Store. 

A to i přes to, že na hru intenzivně láká jak seznam vycházejících her, tak i regionální verze sociálních sítí. Například na Twitterovém účtu PlayStation Arabia nechybí trailer lákající na zítřejší stream State of Play, který se bude hře šířeji věnovat.

Sama společnost Sony oficiálně nic nepotvrdila, jeden z uživatelů Redditu nicméně od emirátské podpory obdržel email, který velmi konkrétně naznačuje, že bylo pokračování ceněné postapokalyptické akce zakázáno úřady. Pod příspěvkem se vyskytl i nervózní komentář uživatele, který za hru již zaplatil.

Asked them why last of us 2 wasn't available for pre-order from r/DubaiGaming

Co by mohlo být na vině lze jen spekulovat, velmi pravděpodobně se jeví spekulace o nevyhovujícím LGBT obsahu. Ten bude zřejmě důležitou součástí hry, přičemž je dotčený region na podobná témata velmi citlivý. 

Další připravovaný launch společnosti, samurajský open-world Ghosts of Tsushima, zatím ohrožen není a místním hráčům nabídne i arabskou lokalizaci. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama