Sky využije během vysílání zvuky z FIFA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sky využije během vysílání zvuky z FIFA

Sky využije během vysílání zvuky z FIFA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 6. 2020 10:05
Reklama

Již 17. června se na ostrovech znovu rozběhne pozastavená fotbalová soutěž Premier League. Podobně jako v jiných zemích včetně České republiky, kde už fotbalové ligy běží, se ale musí vyrovnat s absencí fanoušků na stadionech. A zatímco některé kluby řeší problém velmi populárním prodáváním kartonových podobizen fanoušků, síť sportovních kanálů Sky Sports vyřešila neobvyklé ticho pomocí videoherního fotbalu.

Ve spolupráci se společností EA tak živé přenosy zápasů doprovodí zvuková kulisa používaná ve hrách FIFA. Díky komplexní licenci Premier League současné ročníky nabízí poměrně rozsáhlý balíček prvků simulujících atmosféru místních stadionů, virtuální fanoušci tedy zpívají autentické popěvky a dynamicky reagují na dění na hřišti. Jak zrovna tento prvek bude řešen při sledování skutečného sportu zatím jasné není. 

 Diváci budou mít na výběr, zda ponechají záběry v původním stavu, nebo s virtuální zvukovou kulisou.

V tuzemsku podobnou službu nabízí soukromý kanál O2 TV Sport, který fanouškům umožňuje doplnit záběry speciální zvukovou stopou simulující atmosféru zápasů. Samotné kluby pak domácí hráče podporují například pokřiky a “fanděním” z reproduktorů. Dánský prvoligový klub AGF Aarhus zase promítal záběry z obýváku fanoušků přímo na hřiště pomocí konferenční aplikace Zoom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama