Patch pro CoD: MW může mít až 84 GB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patch pro CoD: MW může mít až 84 GB

Patch pro CoD: MW může mít až 84 GB

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 6. 2020 07:57 1
Reklama

Hráči Call of Duty: Modern Warfare a Warzone na konzolích by zřejmě měli začít přemýšlet nad koupí samostatného pevného disku, který by titulu vyhradili. Alespoň pokud nedisponují pořádně macatým úložištěm, někteří hráči totiž v souvislosti s poslední aktualizací na Xbox One i PlayStationu 4 upozorňují na ten fakt, že patch požaduje obludných 84,8 gigabajtů volného místa.

Jeden z hráčů na Twitteru dokonce sdílel obrázek, kde jeho Xbox One plní soubory o objemu necelých 108 gigabajtů. To už je srovnatelné například s instalací obrovského Red Dead Redemption 2.

Ve skutečnosti je nicméně situace mírně komplikovanější. Na PlayStationu 4 by mělo stahování požadovat “jen” 32,5 GB, na PC i Xboxu by se pak aktualizace měla standardně pohybovat kolem 45 GB.  Zmíněné, téměř dvojnásobné číslo je zřejmě následkem bugu, který společnost Activision v současnosti řeší. Hráči s okrajově plnými disky by tak měli s aktualizováním hry vyčkávat.

Patch spojený s odloženým startem čtvrté sezóny navíc slibuje problém s až nevkusnými nároky na místo vyřešit. Do budoucna by se díky němu měly objemy stahovaných dat zmenšit, stejně tak by se měla smrsknout i samotná instalace hry. Ta, konkrétně na PlayStationu 4, v současnosti zabírá 190 gigabajtů místa. S čtvrtou sezónou to bude, i přes masivní instalačku, 194.

Jistá forma zmenšování podobných her je do budoucnosti nutná. Připravované next-gen konzole Xbox Series X a PlayStation 5 si totiž z továren přinesou jen 1 TB, respektive 825 GB SSD disky. Současné Call of Duty by vám tak v momentě, kdy si konzoli přinesete domů, okamžitě zabralo zhruba čtvrtinu disku. A to na příští generaci konzolí musíme počítat například s většími, ostřejšími texturami.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama