Avengers nabídnou free next-gen update
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Avengers nabídnou free next-gen update

Avengers nabídnou free next-gen update

David Plecháček

David Plecháček

23. 6. 2020 10:32
Reklama

Kdyby nedošlo k vlně odkladů, v tuto chvíli bychom měli dohraný Cyberpunk, Watch Dogs, Dying Light 2 nebo Avengery. Na všechny tyto hry ale stále čekáme. V tuto chvíli se zdá, že je nejblíže vydání posledně jmenovaná hra, tedy pokud se ještě něco ve Square Enix, respektive studiu Crystal Dynamics, nezmění. To však neznamená, že hra nevyjde i na nové generaci.

O Marvel's Avengers bychom se měli dozvědět zase o chlup více zítra, kdy by mělo dojít ke streamu. Tam vydavatelství Square Enix potvrdí to, co oznámilo nyní s předstihem, že hra vyjde před Vánoci i na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Možná vás tak zajímá, jestli máte čekat až do vydání na nové generaci, nebo jestli můžete investovat už 4. září a posléze si jen vyzvednout adekvátní update.

Druhá varianta je správně. Square Enix jednoznačně řeklo, že pokud si hru koupíte na PS4 nebo XO, obdržíte zdarma i verze pro PS5, respektive XSX, a to bez žádného poplatku. Kromě updatu bude i možnost, jak si převést své uložené pozice, takže tam, kde skončíte, můžete při vydání next-genu opět navázat. Zároveň zaznělo, že se můžeme těšit na cross-play mezi Xboxem i PlayStationem. Jestli bude možné i kombinovat různé generace, není zřejmé, ale podle všeho této limitaci nic nenasvědčuje.

„PlayStation 5 velkým způsobem zvedne výkonnostní i grafickou stránku konzolí,“ říká Gary Snethen, technický ředitel v Crystal Dynamics, na konto PS5 v textu pro PlayStation Blog. „Nový grafický čip umožní vyšší rozlišení, a umožňuje vyšší úroveň detailů i na objektech, které jsou od hráčů vzdálenější,“ dodává s tím, že GPU ovlivní samozřejmě i vyšší úroveň dalších efektů.

„Vylepšení GPU a CPU je sice na PS5 skvělé, ale ještě nadšenější jsme z ultrarychlých SSD disků s blekurychlým načítáním. Takové vylepšení mění na konzolích situaci, sníží načítací časy na vteřinu, maximálně dvě, a umožní real-time streamování masivních světů s neuvěřitelnou rychlostí,“ vyzdvihuje SSD i Snethen. Zároveň dodává, že se jedná o stav prakticky bez jakékoliv optimalizace. S ní bude nahrávání prakticky instantní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama