Horizon na Steamu a EGS vyjde 7. srpna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon na Steamu a EGS vyjde 7. srpna

Horizon na Steamu a EGS vyjde 7. srpna

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 7. 2020 08:31 13
Reklama

Graficky vypiplané open-world RPG Horizon: Zero Dawn definitivně přestane být PS4 exkluzivitou 7. srpna. Právě tehdy totiž vyjde i PC verze na Steamu a Epic Games Store. Na počítačích nabídne úspěšná hra kompletní edici se vším dodatečným obsahem i některé vizuální vylepšení.

Pochopitelně se tak hráči dočkají odemknutí limitu snímkové frekvence, podpory atypicky širokoúhlých monitorů a vylepšení se dočkají obecně odlesky a efekty prostředí, porostů a podobně. Horizon nabídne také bohaté možnosti grafického nastavení i přemapování ovládacích schémat.

Známe také minimální požadavky hry.

Minimální požadavky:

Operační systém: Windows 10
Procesor: Intel Core i5-2500K 3.3GHz nebo AMD FX 6300 3.5GHz
Operační paměť: 8 GB
Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) nebo AMD Radeon R9 290 (4GB)

Doporučené požadavky:

Operační systém: Windows 10
Procesor: Intel Core i7-4770K 3.5GHz nebo Ryzen 5 1500X 3.5GHz
Operační paměť: 16 GB
Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) nebo AMD Radeon RX 580 (8GB)

PC verze Horizonu nicméně stihla rozdmýchat menší kontroverzi. Na některých regionálních trzích totiž byla naceněna výrazně příjemněji, než jinde. V tomto případě mluvíme především o propastném rozdílu mezi některými exotičtějšími státy (Argentina, Turecko a Rusko) a trhy ve Spojených státech a západní Evropě. To mělo za následek obrovský nárůst zneužití VPN a nakupování hry právě v těchto “levnějších” lokalitách, načež se distributor rozhodl ve zmíněných zemích hru prudce zdražit. A to v řádech násobků, například v Argentině došlo k zdražení z původních 540 pesos (zhruba 180 českých korun) na 2100 pesos (přes 700 českých korun). 

Zdražování se týká i řady dalších zemí, mimo jiné Jihoafrické republiky, UK a Kanady. Především v méně ekonomicky vyspělých lokalitách ale na vypočítavost hráčů z jiných zemí doplácejí místní, chudší hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama