Znovu se objevují náznaky o novém PSVR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Znovu se objevují náznaky o novém PSVR

Znovu se objevují náznaky o novém PSVR

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

16. 8. 2020 14:00
Reklama

Nová generace VR headsetu pro PlayStation 5 vstoupila pravděpodobně již do vývoje. Zpráva naznačující práce na VR zařízení nové generace pochází z náborového listu zveřejněného japonskou pobočkou Sony.

Popis hledané pozice specifikuje, že VR pro novou generaci je v současné době již ve vývoji a že společnost hledá tým 15 dalších inženýrů, kteří vývoj podpoří. Další zajímavá zpráva, která zazní v samém závěru textu, je taktéž konstatování, že samotná technologie má být podle firemních plánů dokončena v horizontu následujících 5 let. Tato informace by tak odpovídala dřívější zprávě, ve které Sony uvedlo, že neplánuje vydání nové generace svého VR zařízení v blízkosti uvedení PS5. Ve prospěch probíhajícího vývoje PSVR též hovoří i rok staré náznaky, jež vznikly ve spojitosti s uniklým patentem.

Jelikož však platí, že přání je v očích hráčů často otcem myšlenky, je nutné zmínit, že ačkoli text opakovaně hovoří o VR zařízení nové generace, slovo "PlayStation 5" či "konzole" nikde konkrétně neuvádí. Je tak možné, že samotná technologie vzniká nezávisle na PS5 a že její účel bude jiný než herní. Tuto domněnku by mohl částečně podpořit i fakt, že nabídka pracovní pozice byla zveřejněna skrze společnost Sony Corporation a nikoli její herní divizi Sony Interactive Entertainment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama