Multiplayer CP2077 sází na mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Multiplayer CP2077 sází na mikrotransakce

Multiplayer CP2077 sází na mikrotransakce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 9. 2020 16:17
Reklama

Studio CD Projekt Red přislíbilo, že brzy představí podobu dodatečného obsahu pro Cyberpunk 2077. Adam Kiciński ale neváhal pohovořit také o věcech, které jsou momentálně ještě na hony vzdálené. Řeč je o multiplayerové složce hry.

Prezident polského studia téma nakousnul v rámci rozhovoru s investory. Ti se zajímali, zda bude online složka obsahovat mikrotransakce. Kiciński potvrdil, že hráčům skutečně nabídnou možnost utratit opravdové peníze, vývojáři se však snaží být v tomto směru rozumní, takže není na místě mluvit o nějaké agresivní monetizační strategii.

„Směrem k našim fanouškům jsme nikdy nebyli agresivní. Chováme se k nim férově a přátelsky. Takže samozřejmě že ne, nebudeme agresivní. Ale můžete očekávat, že bude možné koupit skvělé věci. Cílem je navrhnout monetizaci tak, aby hráči měli z utracených peněz radost. Nesnažím se být cynický, nebo něco zastírat. Jde o to probudit pocit, že zde existuje nějaká hodnota.”

„Je to stejné jako u našich singleplayerových her. Chceme, aby hráči byli spokojeni, když utrácí peníze za naše produkty. To samé platí pro mikrotransakce. Samozřejmě je na místě je očekávat, CP ostatně nabízí skvělé prostředí k prodávání věcí. Nebudeme ale agresivní, nechceme hráče naštvat, chceme je potěšit. To je minimálně náš cíl,” vysvětlil Kiciński.

Asi je na místě připomenout, že multiplayerová část rozšíří základní hru až po jejím vydání. Je tedy maličko předčasné rozebírat, co a za kolik hráči za své peníze dostanou. Fanoušky nyní více zajímá, zda Cyberpunk 2077 skutečně vyjde v avizovaném termínu. Zde snad můžeme nabídnout dobré zprávy. Finanční ředitel Piotr Nielubowicz koncem minulého týdne v krátkém videu zhodnotil výsledky za první pololetí letošního roku. Zároveň prohlásil, že až se s ním při této příležitosti uvidíme znovu, už bude hra na světě. Technicky vzato by tedy mohlo dojít k drobnému, studio se však ohledně listopadového termínu tváří poměrně jistě.

Další informace přinese následující epizoda Night City Wire, jejíž vysílání je naplánováno na 26. září. Hry samotné se dočkáme 19. listopadu na platformách PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4 a PS5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama