Mijazaki se vyjádřil ke hře Elden Ring
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijazaki se vyjádřil ke hře Elden Ring

Mijazaki se vyjádřil ke hře Elden Ring

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 9. 2020 09:13 1
Reklama

Možná si ještě vzpomenete na Elden Ring. Nová IP od FromSoftware pobláznila fanoušky na loňské E3, od té doby se po ní ale téměř slehla zem. Vystačit jsme si museli s drobnými detaily a s vágními popisy od insiderů. Ani poslední informace nejsou kdovíjak vypovídající.

Na třiadvacátém ročníku festivalu Japan Media Arts zazněl vzkaz od prezidenta Hidetaky Mijazakiho. V krátkém příspěvku popsal, jak vlastně nová značka vznikla. Mijazaki nejprve určil tematické elementy, aby mohlo dojít k rozpracování základních motivů a celého světa. Pak už to šlo jako po másle. Slavný designér tvrdí, že jde o jednu z nejpropracovanějších her, jakou kdy studio FromSoftware udělalo.

Došlo také k potvrzení, že Elden Ring nabídne otevřenější úrovně, o čemž se v minulosti spekulovalo na základě informací od insiderů. „Hra má v sobě prvky otevřeného světa, tedy široce rozevřené úrovně, kde můžete volně jezdit na koni dělat další věci.“ Vnímání světa a jeho mytologie je dle jeho slov velmi důležité.

Tomu by ostatně mohli pomoci profíci z filmové branže. Mijazaki se zmínil, že na hře pracují lidé, kteří se podíleli na seriálu Game of Thrones, což na Elden Ring bezpochyby vrhá velmi zajímavé světlo.

Začátkem roku se mluvilo o možnosti, že se hra objeví na jedné z chystaných herních událostí. Snad kvůli komplikacím ohledně koronavirové pandemie nakonec k prezentaci nedošlo. Další velkou akcí jsou The Game Awards pod taktovkou Geoffa Keighleyho. Není úplně vyloučeno, že se ukáže právě tam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama