Call of Duty: Modern Warfare se dále daří
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Call of Duty: Modern Warfare se dále daří

Call of Duty: Modern Warfare se dále daří

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 11. 2020 09:32
Reklama

Společnost Activision Blizzard zažívá velmi úspěšné období. Už včera jsme vás informovali o velmi dobrých prodejních výsledcích World of Warcraft: Shadowlands, z finančního reportu třetího kvartálu letošního roku ale vyplývá, že se studiu dařilo na více frontách. Především ve světě stále válí poslední pokračování Call of Duty.

Call of Duty: Modern Warfare dle dat Activisionu překonalo rekord nejprodávanějšího pokračování série během prvního roku. Společnost bohužel neposkytla konkrétní data ani nepoukázala na to, jaký díl status nejprodávanějšího držel předtím. Celkem dvě třetiny prodejů hry byly digitiální a Activision také poukazuje na to, že byl nárůst hráčů skrze přechod z bezplatného Warzone na placený Modern Warfare velmi citelný.

Ve Warzone a Modern Warfare dohromady nakonec hráči strávili zhruba čtyřikrát více času než v předchozím pokračování značky Black Ops 4. Hry mají zároveň zhruba třikrát více aktivních uživatelů.

A s tím souvisí i celková čísla. Activision ve velmi úspěšném kvartálu vytěžil z mikrotransakcí zhruba 1,2 miliardy dolarů (zhruba 28 miliard českých korun). To znamená 69% nárůst oproti minulému roku. Do tohoto čísla vedle Call of Duty přispívá mimojiné World of Warcraft, Overwatch nebo mobilní hit Candy Crush. Mikrotransakce mimochodem generují více než polovinu příjmu Activisionu (1,95 miliardy dolarů, zhruba 45,5 miliardy českých korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama